Cele două atuuri prin care generaţia iPhone 2018 ar putea pune în dificultate concurenţa

Cele două atuuri prin care generaţia iPhone 2018 ar putea pune în dificultate concurenţa

Mai dinamică decât oricând în ultimii ani, piaţa de telefoane Android scoate inovaţii pe bandă: camere foto retractabile care se ascund atunci când nu sunt folosite, telefoane cu ecran pe întreaga suprafaţă a carcasei, senzor de amprente ascuns sub ecran, sunet redat prin sticla ecranului, telefoane cu două ecrane, încărcare wireless mai rapidă şi lista poate continua. Între timp, Apple se concentrează pe valorificarea atuurilor care au consacrat seria iPhone.

Cu riscul de a fi ridiculizaţi de fanii Android, inginerii Apple par a se orienta pe inovaţii practice şi mai puţin pe dotări extravagante. Potrivit ultimelor zvonuri, seria iPhone 2018 va pune accentul pe introducerea şi îmbunătăţirea suportului dual SIM, respectiv pe creşterea performanţelor la partea de procesor.

Până acum, nici un model iPhone nu a beneficiat de funcţionalitate dual SIM, aşa că includerea acestei dotări ar putea fi bine primită de fanii Apple. Însă implementarea ar putea să difere de la o regiune la alta. Astfel, dacă în regiuni precum China noile modele iPhone vor dispune de SIM tray care permite instalarea a două cartele, versiunea pentru Statele Unite ar putea păstra configuraţia cu un singur slot pentru cartelă SIM. În schimb, Apple va echipa fiecare exemplar iPhone comercializat cu o cartelă Apple SIM virtuală, lăsând utilizatorii să aleagă dacă o folosesc sau nu.

Un alt atu de care însă se vor bucura aproape toţi utilizatorii iPhone este chipsetul Apple A12, mai performant decât soluţia livrată pe modelul iPhone X de anul trecut şi cu un consum de energie mai mic. Noile modele iPhone vor fi ajutate şi cu o cantitate de 4GB memorie RAM, lăsând mai multă flexibilitate pentru multitasking.

Din păcate, la gama inferioară de preţuri, seria iPhone 2018 ar putea să nu beneficieze de prea multe inovaţii. Potrivit zvonurilor de până acum, Apple va lansa şi un model iPhone cu ecran de tip LCD. Adresat cumpărătorilor cu buget modest, acesta primeşte o configuraţie „reciclată” după specificaţiile seriei iPhone de anul trecut.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult