CEO-ul OnePlus promite camere mai bune pe modelele din viitor. Un parteneriat cu Leica este posibil

08.01.2021
CEO-ul OnePlus promite camere mai bune pe modelele din viitor. Un parteneriat cu Leica este posibil

OnePlus se regăsește acum într-o perioadă de tranziție. Compania a folosit anul 2020 pentru a-și consolida poziția pe piața de dispozitive premium cu modelul OnePlus 8 Pro, în timp ce a intrat și pe un segment pe care l-a neglijat în trecut: cel mid-range. Totuși, pentru a se putea lupta de la egal la egal cu modelele oferite de Apple, Samsung sau Huawei, OnePlus mai are o problemă de rezolvat: camera foto. De câțiva ani deja, modelele companiei sunt comparabile sau chiar superioare concurenței din majoritatea punctelor de vedere, în afară de componenta foto, iar în 2021 s-ar putea să vedem rezolvarea acesteia.

OnePlus 9 Pro ar putea fi livrat cu branding Leica pentru camere

Pete Lau, CEO-ul OnePlus și totodată șeful diviziei care acoperă OnePlus și Oppo în cadrul BBK Electronics, a declarat prin intermediul contului său de Weibo că eforturile companiei se vor îndrepta în această direcție. Echipa de cercetare și dezvoltare va investi în principal resurse în îmbunătățirea performanței camerelor foto de pe dispozitivele OnePlus, de acum înainte.

Adevărul este că la categoriile design, construcție și performanță, modelele OnePlus sunt printre cele mai bune din piață. Totuși, camerele lor foto sunt comparabile cu ceea ce suntem obișnuiți să găsim de multe ori pe segmentul mid-range, cu doar mici îmbunătățiri la anumite capitole, precum prezența stabilizării optice, sau un senzor în plus.

Se zvonește însă că aceste eforturi de cercetare sunt realizate în parteneriat cu Leica, celebrul brand german, care până în prezent s-a aliat exclusiv cu Huawei pe piața de smartphone-uri. Acum că Huawei se confruntă cu probleme legate de restricțiile SUA, un OnePlus 9 Pro ar putea fi smartphone-ul promovat cu tehnologie Leica în 2021.

De altfel, Leica ar putea să susțină ambii producători de telefoane. ZEISS, un alt brand de optică german, oferea lentilele sale exclusiv pe dispozitive Sony. Recent, ZEISS s-a întors și la un parteneriat mai vechi pe care îl avea în trecut cu Nokia, în timp ce Vivo a primit de asemenea acces la optică realizată de celebra companie. Astfel, nu ar fi ieșit din comun să vedem modele atât modele OnePlus, cât și Huawei, pe piață cu branding Leica.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult