Cinci lucruri pe care le poți face doar cu telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Fold2 5G și Galaxy Z Flip 5G

29.06.2021
Cinci lucruri pe care le poți face doar cu telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Fold2 5G și Galaxy Z Flip 5G

Telefoanele pliabile sunt tot ce are mai avansat de oferit în acest moment industria smartphone-urilor. Aceste dispozitive reprezintă o minune a ingineriei și punctează maxim la „factorul cool”, însă modele precum Galaxy Z Fold2 5G sau Galaxy Z Flip sunt mult mai mult decât atât. Aceste telefoane oferă experiențe unice, care nu pot fi experimentate pe smartphone-urile tradiționale.

Vă prezentăm cinci lucruri pe care le poți face doar cu un smartphone pliabil Samsung:

1. Ai (cel puțin) trei dispozitive esențiale în unul singur

De fiecare dată când plec în călătorie am grijă să iau cu mine, alături de smartphone, tableta și ebook readerul. Tableta o folosesc în special pentru a urmări conținut pe Netflix sau Amazon Prime. Cu Galaxy Z Fold2 5G nu mai ai nevoie de aceste două dispozitive, astfel că bagajul e mai ușor. Ecranul pliabil cu diagonală de 7,6” (rezoluție de 1.768 x 2.208 pixeli, rată de refresh de 120 Hz și certificare HDR10+) oferă o experiență superioară pentru consumul de conținut de orice fel.

Mai mult, fiind echipat cu procesor Snapdragon 865 și 12 GB memorie RAM, dispozitivul este mult mai rapid decât tableta sau ebook readerul meu. Totodată, memoria internă generoasă, de 256 GB, oferă suficient spațiu pentru filme, imagini și clipuri video la calitate înaltă.

Samsung Galaxy Z Flip 5G este și el potrivit pentru consumul de conținut multimedia și lectură. Acest model are, de asemenea, un ecran generos, cu diagonală de 6,7”, chipset Snapdragon 865 și 8 GB memorie RAM.

2. Modelele pliabile oferă multitasking real pe smartphone

Nu doar consumatorii de conținut multimedia vor aprecia telefoanele pliabile de la Samsung. Acestea sunt foarte utile pentru oamenii de afaceri, care pot accesa pe ecranele lor generoase prezentări, tabele și alte documente, bogate în informații, care de obicei sunt deschise pe laptopuri sau PC-uri.

Însă, cel mai important lucru este faptul că aceste dispozitive permit multitasking real pe smartphone. Pot fi deschise până la trei aplicații pe ecranele generoase de pe Galaxy Z Fold2 sau Galaxy Z Flip. Google Search împreună cu Chrome și Yahoo! Finance? Nicio problemă!

Poți folosi chiar și două aplicații de navigație în același timp, Waze pe jumătatea din dreapta a ecranului și Google Maps în partea stângă a display-ului. Astfel, utilizatorul este sigur că ajunge la timp la o întâlnire importantă.

3. Nu ai nevoie de suport/stand pentru smartphone

Vrei să urmărești, în timp ce lucrezi la PC sau faci altceva, ce se întâmplă, în timp real, cu acțiunile tale de pe bursă, un clip video pe YouTube sau traficul de pe site-ul tău în Google Analytics? Nicio problemă, există Flex Mode.

Poți pune smartphone-ul tău Galaxy Z Fold2 sau Galaxy Z Flip în poziție „laptop” și apoi deschizi aplicația dorită. Ai și posibilitatea să pui telefonul în mod „cort” și să urmărești ce te interesează pe ecranul exterior. Nu ai nevoie de carcasă cu picioruș, suport pentru smartphone sau dock.

4. Sunt dispozitive de gaming puternice și utile

Cu ecranele lor generoase – compatibile cu standardul HDR10+ – și caracteristicile tehnice de top, smartphone-urile pliabile de la Samsung oferă o experiență superioară în jocurile video. Pe aceste telefoane poți rula orice titlu în condiții foarte bune.

Tot pentru gameri, un smartphone pliabil poate funcționa ca monitor secundar, pe care aceștia pot urmări chat-ul de pe Twitch sau discuțiile din Discord.

4. Au senzorii de amprentă într-o poziție excelentă

Galaxy Z Fold2 5G și Galaxy Z Flip au o caracteristică care la prima vedere nu pare importantă, dar va fi apreciată imediat de utilizatori. Senzorul de amprentă este montat în lateral, în butonul Power.

Poziția este foarte naturală, iar senzorul este extrem de precis și rapid. Pe lângă acesta, ambele modele oferă deblocare a ecranului cu fața, de semenea rapidă.

Toate aceste caracteristici fac din smartphone-urile pliabile Samsung dispozitive unice, pe care le recomand cu încredere. Cel mai mult impresionează la aceste telefoane abilitatea lor de a se transforma în multe alte lucruri. Am folosit aproape zilnic Galaxy Z Fold2 pe post de tabletă și nu am mai simțit nevoia să pornesc de fiecare dată televizorul pentru a urmări serialul preferat. Ecranul mare oferă, de asemenea, o experiență superioară în aplicațiile de știri precum Flipboard sau Google News. Totodată, posibilitatea de a lucra cu două sau trei aplicații deschise în același timp îți permite să rezolvi multe dintre problemele de la serviciu, pentru care de obicei deschizi PC-ul, direct de pe telefon.

Practic, cu Galaxy Z Fold2 și Galaxy Z Flip smartphone-ul, care deja înglobează o mulțime de funcții – e cameră foto, display, player multimedia, reportofon etc. -, mai face un pas înainte, devinind un dispozitiv care înlocuiește și mai multe aparate dedicate, precum tabletele sau ebook readerele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult