Studiu: Clienții de iPhone sunt nemulțumiți de modelele iPhone 14

09.05.2023
Studiu: Clienții de iPhone sunt nemulțumiți de modelele iPhone 14

Seria iPhone 14 pare să fie un succes comercial pentru Apple, compania reușind să se mențină în topurile mondiale de vânzări imediat în urma Samsung și chiar să își depășească rivalul principal în sezonul sărbătorilor din 2022. Se pare însă că cei care au cumpărat toate aceste telefoane nu sunt tocmai mulțumiți de achizițiile lor. Conform unui studiu de piață, realizat de PerfectRec, iPhone 14 este cel mai „dezamăgitor” iPhone din ultimii 10 ani.

Utilizatorii de iPhone au dat mai puține review-uri favorabile modelelor din seria iPhone 14

Conform PerfectRec, care are date pentru ultimii 13 ani de lansări de iPhone, începând cu iPhone 4, modelul iPhone 14 de bază, este cel mai dezamăgitor pentru fani de la lansarea iPhone 5 din 2012. Acel model este în continuare cel mai slab primit de către utilizatori, doar 65% dintre clienți acordându-i 5 stele din 5 la momentul respectiv.

iphone 14 5star

În cazul iPhone 14, 72% dintre clienți consideră că acesta este un telefon de „5 stele”, un declin de 8 procente de la an la an. iPhone 13 a fost mai bine primit, cu 80% dintre clienți fiind perfect mulțumiți, acela fiind și vârful pentru modelul de bază pe perioada în care au fost realizate aceste studii de piață.

Cel mai probabil, faptul că iPhone 14 și iPhone 13 sunt practic același telefon, atât din punct de vedere al design-ului, cât și a hardware-ului intern, a dus la o scădere a satisfacției utilizatorilor, mai ales când prețul a rămas la fel, sau chiar a crescut în anumite regiuni de la an la an.

Se pare însă că nici modelele pro nu au fost ferite de o scădere în rândul satisfacției clienților. iPhone 14 Pro a scăzut la 76% review-uri de 5 stele, în timp ce iPhone 14 Pro Max a scăzut la 80%. Modelele din seria 13 Pro aveau 84, respectiv 86% review-uri de 5 stele. De altfel, iPhone 13 Pro Max a fost modelul care s-a bucurat de cea mai mare apreciere a utilizatorilor din istoria iPhone, iar diferențele destul de mici între modele au dus la o scădere bruscă.

sursa: RerfectRec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult