Compania care a lansat anul trecut un smartphone de 16.000 de dolari dă afară o treime dintre angajaţi

16.03.2017
Compania care a lansat anul trecut un smartphone de 16.000 de dolari dă afară o treime dintre angajaţi

Se pare că nu există o piaţă prea mare pentru telefoane de lux foarte scumpe. Dovadă că firma Vertu a fost vândută din nou recent, iar Sirin Labs, compania din Israel care a lansat anul trecut un smartphone care costa 16.000 de dolari, va concedia 30 dintre cei 90 de angajaţi pe care îi are.

 

La momentul în care a fost lansat Solarin – un smartphone cu funcţii avansate de securitate, adresat celor care doresc să poată desfăşura comunicaţii securizate fără teama de a fi interceptaţi -, caracteristicile lui tehnice erau deja depăşite – chipset Snapdragon 810, sistem de operare Android 5.1.

Având caracteristici depăşite şi un preţ „atronomic”, terminalul nu s-a vândut bine, iar firma din Israel va renunţa la afacerile cu hardware şi se va concentra pe software. Totuşi, Sirin va mai produce telefonul timp de încă un an.

 

 

Preţul cerut de Solarin Labs pentru smartphone este uriaş, dacă ţinem cont de faptul că pe piaţă există modele BlackBerry cu Android, securizate şi ele, care costă doar 600 de dolari.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult