Compania japoneză VAIO lansează un smartphone cu Windows 10 Mobile

04.02.2016
Compania japoneză VAIO lansează un smartphone cu Windows 10 Mobile

VAIO Corporation, fosta divizie de PC-uri de la Sony, a anunţat un nou smartphone. După ce anul trecut a adus pe piaţă un telefon cu Android din categoria mid-range, în 2016 vedem de la compania japoneză un dispozitiv mid-range premium bazat pe Windows 10 Mobile. Curios este faptul că acest dispozitiv va fi dedicat iniţial pieţei japoneze, unde smartphone-urile cu Windows nu sunt foarte populare.

Telefonul poartă numele VAIO Phone Biz, acesta sugerând că este dedicat persoanelor care lucrează în mediul corporate. Deşi ne-am aştepta la specificaţii high-end pentru această categorie de dispozitive, VAIO consideră că o configuraţie mid-range este de ajuns. Smartphone-ul este bazat pe chipset-ul Snapdragon 617 de la Qualcomm, un octa-core la 1,5 GHz, cu 3 GB memorie RAM şi un display de 5,5” cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli). Această configuraţie a fost atent aleasă pentru a oferi acces la funcţia Continuum din Windows 10 Mobile, Snapdragon 617 fiind de curând declarat compatibil cu aceasta.

În termeni de design, avem de a face cu un smartphone ieşit din tiparele Windows Phone. Spatele dispozitivului este realiat dintr-o singură bucată de aluminiu, doar antenele şi camera foto ffiind decupate din carcasă. Pe partea din faţă, smartphone-ul vine cu o ramă destul de mare, atât în partea de sus, unde se regăsesc difuzorul şi camera foto frontală, cât şi în partea de jos. Este curios însă să vedem că butoanele de navigaţie prin sistemul de operare sunt afişate pe ecran şi nu sunt capacitive, în ciuda spaţiului generos de pe dispoztiv.

VAIO Phone Biz va fi lansat în curând în Japonia, la un preţ de 50.000 de yeni japonezi, echivalentul a 430 de dolari americani. Nu este clar dacă acest model va ajunge vreodată în magazinele vestice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult