Compatibilitate cu aplicaţii de Android pentru dispozitive cu Windows Phone

13.02.2014
Compatibilitate cu aplicaţii de Android pentru dispozitive cu Windows Phone

Microsoft ar putea introduce suport pentru folosirea aplicaţiilor de Android cu tablete şi telefoane bazate pe Windows Phone, extinzând repertoriul de aplicaţii la un nivel aparent imposibil de atins în prezent.

După telefonul Nokia X, pregătit cu sistem de operare Android şi interfaţă în stil Windows Phone, Microsoft ar putea face noi încercări de a exploata ecosistemul Google Android în interes propriu, oferind suport pentru rularea aplicaţiilor de Android pe dispozitive cu sistem Windows Phone. Pentru început repertoriul ar putea fi limitat la aplicaţiile pentru Android foarte populare, cum este clientul Gmail şi web browser-ul Chrome, urmând ca alte mii de aplicaţii să fie adăugate pe parcurs. Totuşi, pe lângă compatibilitate, Microsoft va trebui să asigure şi un nivel de performanţă confortabil la folosirea aplicaţiilor respective, încât experienţa oferită să nu dea impresia unei soluţii de compromis.

Compatibilitate cu aplicaţii de Android pentru dispozitive cu Windows Phone

Dacă informaţia aflată deocamdată la nivel de zvon se confirmă, Microsoft va fi a doua companie care încearcă strategia compatibilităţii cu Android după BlackBerry Limited (fostă Research In Motion), care permite instalarea aplicaţiilor de Android pe dispozitive cu sistem BlackBerry 10. Pentru BlackBerry rezultatele se lasă încă aşteptate, dar Microsoft dispune de resurse mult mai mari pentru promovare şi are de partea sa forţa gigantului Nokia la partea de hardware.

Din păcate nu trebuie să ne aşteptăm la rezultate imediate, tehnologiile necesare nefiind gata pentru livrare cu actualizarea Windows Phone 8.1. Mai multe speranţe rămân pentru anul 2015, la momentul lansării Windows 9.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult