Compulab Exeda, un monstru de smartphone cu mai multe OS-uri

15.01.2009
Compulab Exeda, un monstru de smartphone cu mai multe OS-uri

Anunţat la începutul anului, smartphone-ul Compulab Exeda a intrat rapid în atenţia siteurilor cu profil IT datorită unei înzestrări neobişnuite şi totodată deosebit de interesante: suportul pentru mai multe sisteme de operare: Android, Windows Mobile, Windows CE şi Angstrom Linux. Mai mult, producătorul nu exclude ca în viitor să mai adauge şi alte opţiuni, deşi nu văd ce ar mai putea implementa (Mac OS în niciun caz, mai degrabă alte distribuţii Linux pentru telefoane inteligente).

Deşi noi îl asociem cu un smartphone, Compulab nu vrea ca al lor produs să stea în rând cu HTC-urile, astfel că l-au încadrat în categoria selectă a EDA-urilor (Enterprise Digital Assistant). Ca dotări, Exada oferă facilităţi complete la cel mai înalt nivel (excepţie face camera de 2 MP care nu mai este de mult în top): touchscreen VGA de 3.5 inch, tastatură full-QWERTY, touchpad, 3G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, jack de 3,5 mm, două USB-uri, slot microSD şi SDIO, chiar şi port ethernet RJ-45 (printr-o extensie specială).

Exeda Android

Pe lângă acestea, mai sunt prezente câteva facilităţi care trebuie să recunoaştem că ne depăşesc: port RS-232, interfaţă JTAG, JTAG header şi BSP. Cireaşa de pe tort este însă bateria, un adevărat “Hulk” de 3000 mAh. Compulab Exeda este motorizat de un procesor Marvell la 520 MHz şi 128 MB RAM.

Dimensiunile acestui monstru industrial sunt acceptabile în raport cu ce oferă: 126 x 96 x 16 mm. Greutatea nu se specifică, or avea producătorii motivele lor. Compulab Exeda va fi destinat companiilor şi probabil că tocmai din acest motiv preţul nu este făcut public.

Exeda Windows Mobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News