Conceptul Galaxy Fold 2 implică pliere pe verticală şi probabil protecţie din sticlă flexibilă

21.08.2019
Conceptul Galaxy Fold 2 implică pliere pe verticală şi probabil protecţie din sticlă flexibilă

Va mai dura puţin până când Galaxy Fold şi Mate X, telefoanele pliabile de la Samsung şi Huawei, vor ajunge în magazinele de specialitate, însă deja au început să apară zvonuri despre următoarele generaţii de dispozitive cu ecran flexibil. Următorul model de la Samsung ar putea aborda un design chiar mult mai „îndrăzneţ” decât cel al Galaxy Fold, noi concepte de design înregistrate de companie dezvăluind un model cu un sistem „slider”, care se pliază de la jumătate.

Acest model Samsung ar putea fi integrat tot în familia „Fold”, însă în loc să ţină ecranul pliabil la interior, acesta pare să îl poziţioneze pe exterior, oferind noi funcţii care să beneficieze de noul format. De exemplu, atunci când telefonul este pliat de la jumătate, acesta ar putea rămâne închis, deschiderea completă poate afişa conţinut pe tot ecranul, în timp ce plierea în alte forme, în funcţie de dimensiunea display-ului exterior ar putea să adapteze conţinutul şi aplicaţiile la noul format.

Acest „Galaxy Fold 2” ar putea beneficia şi de alte capabilităţi noi. De exemplu, acesta ar putea fi primul smartphone cu ecran pliabil care foloseşte sticlă în locul unei protecţii din plastic. Utilizarea acestui material ar asigura o rezistenţă mai bună în timp şi protecţie mai bună la şocuri şi zgârieturi pentru noul dispozitiv. Unităţile de test ale lui Galaxy Fold 1 au demonstrat că pelicula din plastic se zgârie foarte uşor, iar îndepărtarea ei duce la disturgerea ecranului pliabil.

Conform celor mai recente informaţii, Samsung nu va folosi sticlă de la Corning, întrucât aceasta nu va fi gata la timp pentru un astfel de dispozitiv. În schimb, DoInsys, o companie sud coreeană ar putea să ofere sticla UTG (Ultra Thin Glass), care poate fi îndoită în aşa fel încât să nu se spargă şi să ofere protecţia necesară unui astfel de dispozitiv. Producţia in masă a fabricii de sticlă subţire de la DoInsys ar trebui să înceapă în 2020, un moment foarte oportun, având în vedere că primul Galaxy Fold se lansează în 2019, iar cea de-a doua generaţie ar putea veni la 6-12 luni distanţă.

Desigur, toate aceste informaţii sunt momentan neconfirmate. Telefonul ar putea să arate complet diferit odată ce ajunge pe piaţă faţă de imaginile descoperite de LetsGoDigital, însă cu siguranţă Samsung va investi mai multe resurse în dezvoltarea de noi telefoane cu ecran pliabil în viitor, iar vestea că deja există soluţii pentru a corecta unul dintre cele mai mari neajunsuri ale acestei categorii de dispozitive nu poate decât să ne bucure.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult