Conceptul mai vechi al lui Samsung Galaxy X seamănă mult cu ZTE Axon M

10.11.2017
Conceptul mai vechi al lui Samsung Galaxy X seamănă mult cu ZTE Axon M

Am auzit în ultimii ani multe zvonuri despre presupusul dispozitiv Galaxy X de la Samsung, un produs experimental care ar putea oferi un ecran pliabil sau două ecrane, asemeni noului dispozitiv Axon M de la ZTE. Noi imagini care detaliază modul în care Samsung ar implementa funcţionalitatea „dual screen” confirmă faptul că la un moment dat, Galaxy X era foarte similar în design şi funcţionalitate cu Axon M, însă judecând după desenele care descriu telefonul, probabil că acest concept nu va ajunge niciodată pe piaţă în această formă.

Samsung a înregistrat în urmă cu mai mulţi ani un brevet care descrie un dispozitiv dual-screen, ale cărui display-uri sunt poziţionate pe faţa şi pe spatele acestuia atunci când este pliat. Interfaţa Samsung Experience (sau TouchWiz) ar fi beneficiat de cele două display-uri în mai multe moduri, controlul fiind atât în mâinile utilizatorilor, cât şi în mâinile dezvoltatorilor de aplicaţii, pentru a decide cum acestea pot fi exploatate la maximum.

Pe lângă modul de utilizare evident, care extinde conţinutul pe ambele ecrane, asemeni unei tablete, Samsung a descris şi moduri de utilizare „multitasking”, cu două aplicaţii simultan, posibilitatea de a folosi unul din ecrane drept panou de control pentru celălalt (util pentru jocuri video), sau chiar afişarea aceluiaşi conţinut pe ambele ecrane, lucru util atunci când mai mulţi utilizatori doresc să vadă acelaşi clip video, de exemplu.

Desigur, în  cazul în care Samsung încă lucrează la un astfel de dispozitiv, acesta are acum ecrane „Infinity”, hardware mulşt mai puternic şi beneficiază de noul Samsung Experience, cu design mult mai aerisit. Probabil că vânzările lui Axon M vor influenţa decizia Samsung de a dezvolta acest concept peste simplul stadiu de prototip sau document de design.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult