Construcţia iPhone este în continuare problematică pentru Apple şi Foxconn

09.11.2012
Construcţia iPhone este în continuare problematică pentru Apple şi Foxconn

Recent lansatul iPhone 5 s-a dovedit problematic pentru Apple, pe lângă reclamaţiile referitoare la calitatea camerei foto ieşind la iveală şi sincope în întregul proces de producţie. Vina, în acest caz, este a noii carcase fabricate din aluminiu, sensibilitatea acesteia la zgârieturi devenind o sursă de probleme atât în timpul turnării şi anodizării, dar şi ulterior, de-a lungul întregului proces de asamblare şi ambalare.

Acestea nu sunt veşti noi, problemele Apple ieşind la iveală acum exact o lună de zile. De data aceasta însă, însuşi Terry Goum, managerul companiei Hon Hai, a cărei subsidiară este mai cunoscutul producător Foxconn, a admis că încă există probleme.

Fără să intre în detalii, ceea ce este de altfel caracteristic pentru toţi producătorii şi furnizorii cu care Apple are contracte care includ şi clauze stricte de confidenţialitate, Terry Goum a admis că ritmul de livrare a terminalelor iPhone 5 nu se ridică la nivelul cererii Apple iar cauza este dificultatea procesului de fabricaţie.

O carcasă prea sensibilă

Din cauza acestei probleme, Apple se confruntă cu stocuri scăzute pentru acest produs iar barierele tehnologice, după cum se observă, nu au putut fi depăşite până acum.

La finele lunii anterioare, Apple a cerut producătorului Foxconn să înăsprească standardele de calitate ale liniilor de asamblare şi împachetare pentru a preveni repetarea incidentelor. Aceasta măsură s-a soldat deja cu o greva a angajaţilor Foxconn, care au declarat pentru Bloomberg că procesul de producţie, de la fabricarea carcasei şi până la împachetarea produsului finit, se împiedică de sensibilitatea materialului carcasei.

Acest lucru se soldează cu un număr suficient de mare de rateuri pentru a pune în pericol fluxul cerut de Apple. Mai mult, un raport neconfirmat afirmă că există sincope în fluxul de producţie al carcaselor care a determinat, în cel puţin o ocazie, întreruperea restului producţiei pentru o perioadă scurtă de timp.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News