Creatorul Quake pregăteşte ceva special pentru iPhone

29.07.2008
Creatorul Quake pregăteşte ceva special pentru iPhone

Apple iPhone şi John CarmackCofondatorul id Software şi totodată omul care a scris file importante din istoria jocurilor PC cu titluri precum Doom sau Quake, vrea să se facă remarcat şi pe piaţa telefoanelor mobile. John Carmack, căci despre el este vorba, va realiza un joc exclusiv pentru iPhone, prin care promite să solicite la maximum capabilităţile hardware ale vestitului terminal.

Încercări din partea id Mobile (divizie a id Software dedicată aplicaţiilor pentru telefoane mobile) au mai fost, dar nu au rupt gura târgului, din cauza limitărilor de memorie de pe dispozitivele mai vechi (cele mai multe jocuri nu depăşesc 300 KB, totuşi John Carmack a realizat în trecut o versiune de Wolfenstein RPG care ocupa 2.5 MB).

Dacă pui la îndoială puterea de procesare a telefonului Apple, află că acesta se apropie de performanţele grafice ale unei console Sony Playstation 2, iar cu memoria RAM stă chiar mai bine. Carmack regretă că încă nu a pus nimic pe rafturile virtuale ale magazinului online App Store, fapt ce îl ambiţionează şi mai mult în a realiza ce şi-a propus. Cât despre calităţile sale de programator, cuvintele sunt de prisos. Noul Wolfenstein va purta amprenta id Software şi credem că nu va dezamăgi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News