Cum a încăput accesoriul S Pen în carcasa lui Galaxy S22 Ultra. Analiza celor de la iFixit arată compromisurile făcute

04.03.2022
Cum a încăput accesoriul S Pen în carcasa lui Galaxy S22 Ultra. Analiza celor de la iFixit arată compromisurile făcute

Analizat inclusiv cu raze X, cel mai de seamă reprezentant al seriei Galaxy S22, noul Ultra (înlocuitor Galaxy Note) este de fapt o versiune extinsă a lui Galaxy S22 Plus, adaptat pentru o carcasă mai mare. Totuși, „minunea” nu ar fi fost posibilă fără reproiectarea unor componente hardware esențiale.

Apărând ca un „extra” pentru cele mai avansate dispozitive smartphone ale momentului, accesoriul S Pen este un accesoriu cu adevărat „de lux” din punct de vedere ingineresc. Pornind de la premisa că fiecare milimetru este calculat cu maximă atenție, cum altfel ai putea justifica un accesoriu care traversează întreaga lungime a carcasei, ocupând un compartiment dedicat? Adăugând la această provocare, noua serie S22 a venit cu cerințe deosebite pe partea de răcire, atât chipsetul Snapdragon 8 Gen 1, cât și alternativa Exynos 2200, atrăgând atenție nedorită prin temperamentul dificil. Vorbim despre temperaturi care cresc vertiginos, plafonarea performanțelor și consum ridicat al bateriei. Zvonurile privind plafonarea sistematică a performanțelor Galaxy S22 doar adaugă la controversele deja existente.

Una dintre soluțiile găsite pentru a face posibil un nou ”Galaxy Note” modern a fost reimaginarea așa numitului Taptic Engine, mutat la partea de jos a carcasei și micșorat în mod considerabil. La final, experiența avută de utilizatori ar trebui să fie chiar mai bună, Samsung mizând pe o versiune superioară a tehnologiei de răspuns bazat pe vibrații.

Din păcate, eforturile depuse pentru acomodarea accesoriului S Pen, alături de restul tehnologiilor care fac telefoanele Samsung atât de atractive, transformă orice efort pentru repararea acestor dispozitive într-un adevărat coșmar. Deși elementele interne ale ambelor telefoane sunt fixate cu ajutorul șuruburilor standard, cele mai multe etape ale procesului de asamblare implică folosirea unor cantități copioase de adeziv, îngreunând orice încercare de reparare a telefoanelor defecte.

La final, Galaxy S22 Ultra a obținut doar 3 din zece puncte posibile în clasamentul de reparabilitate întocmit de specialiștii iFixit. Spre comparație, rivalul iPhone 13 Pro a obținut 6 din 10 puncte, în același test.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult