Cum afli ce parole ai pe diferite site-uri dacă folosești Google Chrome

20.06.2020
Cum afli ce parole ai pe diferite site-uri dacă folosești Google Chrome

Dacă folosești Google Chrome, șansele ca parole importante pe care le-ai uitat să mai poată fi recuperate sunt foarte mari.

Browserul Chrome include un manager integrat de parole care, dacă ești logat în contul de Google, este sincronizat pe toate dispozitivele tale (laptop, PC, tabletă, smartphone cu Android sau iOS). Așa se face că la vizitarea cu telefonul mobil a unui cont de email creat pe PC, browserul Chrome îți va propune auto-completarea parolei salvată anterior.

Rețeta funcționează foarte bine până când ajungi să folosești alt dispozitiv și realizezi că de fapt, tu nu ții minte pe de rost aproape niciuna dintre parolele folosite în mod uzual. În acest caz ai două soluții: fie revii la ultimul dispozitiv cu Google Chrome instalat și folosești mai departe opțiunea pentru autocompletarea datelor de login, sau găsești unde este salvată parola de care ai nevoie și o introduci manual pe noul dispozitiv, eventual, o și memorezi. Ar mai fi și a treia opțiune, nerecomandată, în care te loghezi în contul tău de Google folosind browserul Chrome instalat pe un PC sau telefon ce nu îți aparține. În acest caz, trebuie sa-ți reamintești să folosești opțiunea pentru de-logare, de îndată ce ai terminat de folosit dispozitivul respectiv. În caz contrar, posesorul telefonului respectiv va putea accesa orice cont online pentru care ai salvat datele de login.

Cum afli ce parole ai pe diferite site-uri dacă folosești Google Chrome

  • Dacă dispozitivul cu Google Chrome instalat este și autentificat în contul tău Google, doar vizitezi meniul Settings și cauți secțiunea Passwords. Vei găsi aici lista cu toate parolele salvate, grupate după site-ul și numele de utilizator folosit. Important de știut: pentru a vizualiza oricare dintre parolele salvate va fi nevoie să tastezi (o singură) dată condul PIN sau parola Windows. Dacă folosești un dispozitiv (ex. telefon cu Android) fără parolă sau cod PIN setate pentru deblocarea ecranului, va trebui să setezi o metodă de autentificare pentru a a putea vizualiza parolele salvate în browserul Chrome.
  • Dacă instalezi Google Chrome pe un nou dispozitiv și vrei să ai acces la parolele salvate, este de ajuns să te autentifici în contul Google folosit anterior.
  • Dacă folosești un dispozitiv pe care nu este instalat Google Chrome, dar vrei totuși să accesezi parolele salvate în browserul Chrome instalat pe alt dispozitiv deținut de tine, accesează portalul passwords.google.com, unde te autentifici în contul Google care îți aparține, eventual, reconfirmând identitatea prin introducerea codului pentru autentificare în doi pași recepționat pe email, sau pe telefonul mobil.

Important de știut: unele browsere web (ex. Microsoft Edge) îți vor propune la această etapă importarea întregii arhive de parole salvate pe noul dispozitiv. Nu accepta această propunere decât dacă dispozitivul folosit îți aparține și ești sigur că nu va fi folosit de persoane străine.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult