Cum ar putea arăta primul telefon pliabil de la HTC

29.09.2020
Cum ar putea arăta primul telefon pliabil de la HTC

La fel ca și alți producători, HTC are în vedere lansarea unui telefon pliabil. Însă etapa de cercetare și dezvoltare poate dura chiar și ani de zile, timp în care inovațiile aduse cu mari eforturi financiare trebuie protejate înregistrând unul sau mai multe brevete.

În mod inevitabil, publicarea acestor brevete vine la pachet cu descrieri amănunțite ale inovației respective, schițe și exemple de aplicare. La final, chiar dacă nu garantează lansarea unui produs sau altul, brevetele oferă o perspectivă asupra planurilor de viitor pentru compania respectivă.

HTC pregătește un telefon cu ecran pliabil

După Samsung, Motorola și Huawei, HTC ar putea fi următorul producător care să lanseze un smartphone cu ecran pliabil, încurajat de faptul că acest gen de produse se bucură de o cerere solidă, în ciuda prețurilor prohibitive.

Spre deosebire de moda telefoanelor 3D, cea a telefoanelor pliabile nu pare că va „răsufla” prea curând, apetitul cumpărătorilor și golul existent pe segmentul low-cost motivând și alți producători să se alăture noului trend.

Existent deocamdată doar pe hârtie, primul smartphone pliabil de la HTC pare că va fi un model relativ compact, cu ecranul mulat pe exteriorul carcasei. Însă nu acesta va fi principalul element distinctiv, brevetul ilustrând un concept de balama cu margini proeminente. Conectată printr-un mecanism cu roți dințate, balamaua ultra-rezistentă prevede două zone peste care ecranul se îndoaie cel mult la unghi de 90°, reducând uzura rezultată în urma plierilor repetate. Tot cu rol de protecție ar putea fi și marginile proeminente, spre exemplu, atunci când așezăm telefonul pe masă.

Rămâne însă de văzut cu vor reuși inginerii HTC să împacheteze acest design într-un produs cu aspect estetic plăcut, schițele atașate aplicației pentru brevet nefiind tocmai satisfăcătoare la acest capitol.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult