Cum arată Asus Zenfone 10, dezasamblat până la ultima componentă VIDEO

10.07.2023
Cum arată Asus Zenfone 10, dezasamblat până la ultima componentă VIDEO

Asus Zenfone 10 este cel mai compact smartphone cu Snapdragon 8 Gen 2, iar asta implică unele compromisuri, telefonul venind cu un acumulator mai mic dar aceleași promisiuni în materie de performanță și autonomie, ca modelele de mărime normală.

Cu acces garantat la două actualizări majore de android și 4 ani suport extins prin acces la patch-uri de securitate esențiale, seria Zenfone 10 poate fi recomandată doar utilizatorilor care obișnuiesc să-și schimbe telefonul nu mai târziu de doi ani după momentul achiziției. Chiar mai puțin, dacă vei cumpăra acest model peste câteva luni, sau peste un an de la momentul lansării.

Cel puțin în privința acumulatorului, procesul de înlocuire nu este prea complicat, fiind necesară doar extragerea capacului din spate și detașarea câtorva conectori tip-panglică. Acumulatorul vine fixat cu benzi adezive care pot fi slăbite trăgând de panglicile special prevăzute pentru acest scop.

Similar, port-ul de încărcare USB-C ia forma unui modul ușor detașabil și înlocuit.

În schimb, pentru înlocuirea ecranului lucrurile se complică foarte mult. Fixat de șasiul carcasei din aluminiu, ecranul poate fi extras numai după extragerea acumulatorului și alți conectori tip-panglică, operațiunea semănând foarte mult cu o dezasamblare completă a telefonului. Inevitabil, reasamblarea va fi complicată de diferitele elemente cu proprietăți termoconductoare, a căror reinstalare poate pune probleme de stabilitate și supraîncălzire a telefonului, dacă este realizată incorect.

Obținând un scor de reparabilitate de 4,5/10 puncte, Zenfone 10 este mai degrabă dezamăgitor în ce privește extinderea duratei de viață prin reparații esențiale. lipsind multe dintre atributele pentru sustenabilitate regăsite la alte dispozitive smartphone de generație recentă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult