Cum arată, de fapt, noul senzor de amprente poziţionat sub ecranul telefoanelor mobile

28.02.2018
Cum arată, de fapt, noul senzor de amprente poziţionat sub ecranul telefoanelor mobile

Vivo X20 Play UD, primul smartphone din lume prevăzut cu senzor de amprente poziţionat sub ecranul  OLED, a avut un accident. Motiv suficient pentru specialiştii canalului JerryRigEverything de a-i face o „autopsie” ca la carte.

O adevărată provocare inginerească, senzorul biometric dezvoltat de specialiştii companiei Synaptics a ajuns pentru prima dată într-un produs comercial la finalul anului trecut.

Contrar aşteptărilor, nu funcţionarea defectuoasă a acestuia a fost motivul întârzierilor, ci dificultatea producătorilor de ecrane în a realiza panouri OLED cu un nivel de transparenţă suficient de mare încât senzorul biometric să poată funcţiona, dar nu atât de mult încât să compromită imaginea afişată pe ecran. Într-adevăr senzorul biometric aproape că poate fi întrezărit sub matricea OLED, atunci când ecranul este oprit. Soluţia găsită pentru a ţine sub control transparenţa ecranului este aplicarea a încă unui strat de pigment care să păstreze impresia de „negru” atunci când ecranul nu afişează imagini strălucitoare sau este oprit.

Cât despre senzorul dezvoltat de Synaptics, acesta este fixat de panoul OLED prin lipire cu ajutorul unui adeziv transparent, fiind practic imposibil de desprins fără a distruge întregul ansamblu. Vestea bună este că, probabil, nu trebuie să ferim ecranul de zgârieturi în zona senzorului de amprente. Vestea proastă este că ecranul integrează o componentă în plus, înlocuirea sa fiind cu atât mai costisitoare, în eventualitatea unui accident.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult