Cum arată Huawei Mate 50 Pro, următorul flagship al companiei. FOTO

29.06.2022
Cum arată Huawei Mate 50 Pro, următorul flagship al companiei. FOTO

Huawei a confirmat în trecut că va lansa un nou smartphone flagship în viitorul apropiat, iar toate indiciile sugerau că acesta va fi un nou model Mate. Huawei P50 Pro de anul trecut a întârziat câteva luni pe piață, iar un model Mate 50 Pro nu a mai fost lansat în toamnă, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Astfel, un nou Huawei Mate ar putea fi lansat foarte curând, având în vedere că primele imagini cu design-ul telefonului au apărut de la producători de accesorii.

Huawei Mate 50 Pro, dezvăluit de un producător de accesorii

Nu știm foarte multe detalii despre Huawei Mate 50 Pro, în afară de faptul că nu va mai fi un telefon cu branding Leica pentru camere. Parteneriatul dintre cele două companii s-a terminat în primăvara acestui an, iar Xiaomi a preluat acum ștafeta, alături de Sharp, care produce telefoane doar pentru Japonia.

Conform primelor imagini, telefonul nu va avea un design radical diferit față de alte modele Mate din trecut. Se pare că Huawei va păstra forma rotundă a sistemului de camere, dar nu ne putem baza pe faptul că acesta este design-ul final, ci doar că ne putem aștepta la butoane și alte elemente în anumite poziții. Sunt prezente patru decupaje pentru camere, însă nu știm ce tipuri de camere vor fi incluse, sau dacă vor fi doar trei și un senzor auxiliar.

Ce știm cu siguranță însă este că telefonul nu va avea 5G nativ, fiind cel mai probabil echipat cu un chipset de la Qualcomm cu modem 4G. Pentru modelul Huawei P50 Pro, Huawei a lansat un accesoriu în China, care permite utilizarea telefonului cu o huasă specială, care include un eSIM și modem 5G pentru internet de mare viteză.

Anul trecut, P50 Pro a fost anunțat în cadrul unui eveniment care a avut loc în timpul verii, unde a fost dezvăluit și software-ul HarmonyOS 2.0. Probabil că și Mate 50 Pro va debuta alături de o versiune 3.0 a sistemului de operare de la Huawei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult