Cum arată modul nocturn pentru filmare de pe Xiaomi Mi 11 realizat cu AI. VIDEO

30.12.2020
Cum arată modul nocturn pentru filmare de pe Xiaomi Mi 11 realizat cu AI. VIDEO

Xiaomi Mi 11 a fost prezentat oficial luni și urmează să fie disponibil în China începând cu data de 1 ianuarie 2021. Telefonul promite hardware performant, probabil cel mai performant ecran de pe piață și vine la mai puțin de jumătate de preț față de un flagship concurent, precum Galaxy Note20 Ultra de la Samsung, de exemplu. Totuși, chiar și la un preț mai mic și cu o cameră foto nu tocmai impresionantă, cel puțin pe hârtie, Xiaomi a reușit să integreze o funcție pe care n-am mai văzut-o până acum: mod nocturn pe filmare. Iată cum arată tehnologia care permite această capabilitate.

Xiaomi a apelat la BlinkAI pentru modul nocturn de pe Mi 11

Tehnologia din spatele acestei funcții nu este însă dezvoltată de către inginerii Xiaomi, ci este o tehnologie licențiată de la o altă companie. În cazul de față este vorba despre BlinkAI, care a dezvoltat un algoritm AI care acționează în lumină slabă asemeni ochiului uman.

Spre diferență de modul nocturn pentru fotografie, care folosește mai multe cadre realizate în succesiune rapidă cu timpi de expunere diferiți și apoi combinate informațiile din fiecare pentru o fotografie finală mai luminoasă, modul nocturn video trebuie să funcționeze în timp real la 30 de cadre pe secundă sau mai mult.

Astfel, tehnologia BlinkAI se adaptează în timp real condițiilor de iluminare, într-o manieră similară cu ochiul uman. Se poate observa din demonstrațiile video că algoritmul luminează imaginile treptat, pe măsură ce se adaptează la condițiile de iluminare. Rezultatul este o filmare mai clară, cu culori mai naturale.

Se poate observa însă că la nivel calitativ, clipul rezultat pierde multe detalii. Obiectele din depărtare sunt „blurate”, iar elementele din apropiere nu păstrează corecte textura. Totuși, față de filmarea fără mod nocturn, acestea sunt mult mai bune și păstrează un nivel de zgomot de imagine redus.

Acum rămâne însă în discuție întrebarea despre care mod de filmare este realist? Cel mai probabil, fără mod nocturn poți vedea culorile așa cum sunt ele în mod natural, însă modul nocturn luminează scena pentru a putea oferi o imagine mai clară. Din fericire, utilizatorii vor avea de ales dacă să folosească sau nu acest mod.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult