Cum arată noul Pixel 6a, dezasamblat până la ultima componentă. VIDEO

03.08.2022
Cum arată noul Pixel 6a, dezasamblat până la ultima componentă. VIDEO

Lansat în luna iulie, Pixel 6a este versiunea mai puțin costisitoare a seriei Pixel 6, livrată cu mai puține dotări extravagante dar perfectă pentru fanii seriei Pixel care nu dispun de un buget foarte generos

Pixel 6a vine cu același procesor Tensor întâlnit și la versiunile Pixel 6 și 6 Pro, însă diferă prin aspecte mai greu de sesizat, cum ar fi folosirea unui senzor de amprentă mai puțin sofisticat.

În ce privește exemplarul de față, analiza video pornește cu o surpriză destul de neplăcută, telefonul venind cu rama lentilei camerei foto și capacul din spate zgâriate direct din fabrică. Din fericire, ecranul a fost protejat de manevrarea neglijentă a angajaților, venind cu o folie preaplicată. Totuși, este evident că standardele de calitate promise de Google nu sunt chiar respectate și la fabricile partenerilor OEM din China.

Dezasamblarea pornește cu îndepărtarea ecranului, expunând senzorul de amprentă care vine lipit de spatele ecranului. Există o și o folie de grafit destul de mare, care asigură transferul căldurii generate de placa electronică către zona bateriei, înlesnind astfel disiparea mai eficientă.

Extragerea acumulatorului pare ceva mai ușoară decât la alte telefoane Pixel. Mai departe, clipul continuă cu deșurubarea și extragerea plăcii de bază. Din păcate, portul USB-C vine lipit de placa electronică, ceea ce va face reparațiile mai costisitoare. Vestea bună pentru fanii smartphone-urilor mid-range este că Pixel 6a vine cu un senzor de proximitate de bună calitate, evitând situațiile în care ecranul nu se închide atunci cânt pui telefonul la ureche.

La final, Pixel 6a a primit din partea canalului YouTube PBK Reviews un scor de reparabilitate de 7/10 puncte, destul de mare pentru un brand smartphone al cărui dezvoltator nu pune neapărat accent pe facilitarea de reparații ușoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult