Cum arată primul telefon Oppo care ascunde camera în spatele ecranului. VIDEO

05.08.2021
Cum arată primul telefon Oppo care ascunde camera în spatele ecranului. VIDEO

Oppo a prezentat de curând tehnologia sa prin care poate ascunde camera frontală în spatele ecranului unui smartphone, însă compania a declarat nu are niciun anunț de făcut în legătură cu un produs care să o și folosească. Se pare că există însă un prototip, pe care un vlogger chinez numit „Song x3” l-a prezentat pe internet. Acesta a avut acces la noul dispozitiv Oppo și a putut testa noul ecran și camera foto frontală.

Oppo a prezentat un prototip care ascunde camera frontală în spatele ecranului

Se pare că Oppo a reușit să mascheze foarte bine zona în care ecranul este transparent, pentru a permite luminii să pătrundă în lentila obiectivului camerei frontale. Deși ecranul este arătat din mai multe unghiuri și chiar se face zoom pe respectiva zonă, imaginile sunt afișate fără distorsiuni sau diferențe de culoare. Doar atunci când este folosit un Oppo Find X3 Pro, cu cameră microscop, pot fi observate câteva mici diferențe la nivelul subpixelilor.

Cert este că în utilizare normală nu vei observa zona aceea din ecran, așa cum puteai observa pe ZTE Axon 20 de anul trecut.

Cât despre camera foto frontală și calitatea imaginilor captate cu acestea, rezultatele sunt decente, dar nu extraordinare. Pentru că există un panel OLED în fața camerei, pot apărea diverse artefacte vizuale asupra imaginii. Cel puțin înainte de realizarea fotografiei, când doar vezi în timp real ceea ce captează senzorul. După declanșare însă, folosind procesare de imagine, fotografiile rezultate sunt mult îmbunătățite, cu minimum de imperfecțiuni. Cu siguranță însă, o cameră care nu este ascunsă în acest fel, va oferi rezultate mai bune.

Oppo pare însă să mai aștepte până când aduce astfel de dispozitive pe piață, în ciuda faptului că ZTE a lansat deja două telefoane cu camere sub ecran, iar Xiaomi și Samsung pregătesc lansări similare pentru săptămâna viitoare.

via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult