Cum arată Surface Duo la interior. Cum a reușit Microsoft să pună două ecrane într-un telefon subțire

20.08.2020
Cum arată Surface Duo la interior. Cum a reușit Microsoft să pună două ecrane într-un telefon subțire

Noul Surface Duo, telefonul cu Android și două ecrane de la Microsoft, este la limita între vechi și nou. În primul rând, conceptul de telefon „pliabil” cu două ecrane aduce în prim plan o idee nouă de productivitate mobilă pe un dispozitiv care poate încăpea într-un buzunar. Pe de altă parte, design-ul său este mai degrabă apropiat de cel al telefoanelor de acum trei sau patru ani, cu ramă groasă în jurul ecranului. Se pare însă că acesta este un dispozitiv de test, un soi de prototip, iar Microsoft ne dezvăluie cum a reușit să integreze toată tehnologia din el într-un corp atât de subțire.

Surface Duo include două baterii și două ecrane

Telefonul ajunge pe piață începând de pe 10 septembrie, însă compania nu a așteptat ca un client să îl cumpere și să îl desfacă pentru a arăta ce se găsește la interior. Microsoft a publicat deja fotografii cu Surface Duo desfăcut, care ne dezvăluie un detaliu foarte interesant: jumătate de telefon este practic bateria, în timp ce cealaltă parte este responsabilă cu restul de componente electronice.

Și chiar dacă pe partea din stânga putem vedea o baterie care ocupă aproape toată suprafața, Microsoft a integrat și o baterie secundară, mai mică, în partea din dreapta. Cele două baterii au o capacitate totală de 3.577 mAh și alimentează o configurație echipată cu două ecrane OLED de 5,6”, chipset Snapdragon 855 și o singură cameră foto. Toate acestea sunt găzduite în două jumătăți cu grosime de 4,8mm, adică aproape jumătate față de un smartphone obișnuit. Astfel, atunci când cele două ecrane sunt pliate, telefonul nu este cu mult mai gros decât unul obișnuit.

Microsoft a dezvăluit că Surface Duo nu va fi echipat cu NFC și nici nu va oferi conectivitate 5G. Reprezentanții companiei spun că acesta este un dispozitiv de productivitate, iar inginerii lor s-au concentrat pe dezvoltarea unei experiențe de utilizare de top. Astfel, anumite aspecte, precum configurația hardware par să fi rămas în plan secund, urmând ca generațiile următoare de Surface Duo să îmbunătățească hardware-ul și software-ul pe baza feedback-ului primit de la utilizatori.

Totuși, pentru un produs „de test” cu hardware de anul trecut și margini groase în jurul celor două ecrane, Microsoft cere 1.400 de dolari, la fel de mult precum modelul de top Galaxy Note20 Ultra de la Samsung, sau cât cere Samsung pe un Galaxy Z Flip, cu ecran pliabil.

sursa: CNET

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult