Cum să activezi înregistrarea de apeluri telefonice pe telefoane Huawei

03.05.2019
Cum să activezi înregistrarea de apeluri telefonice pe telefoane Huawei

Înregistrarea apelurilor telefonice fără consimţământ nu este legală pe teritoriul Uniunii Europene, însă nici dacă interlocutorul îţi oferă consimţământul nu prea ai metode simple de a înregistra o conversaţie folosind telefonul mobil. La cererea UE, toţi producătorii de smartphone-uri au eliminat aceste capabilităţi, însă pentru unele există soluţii pentru a le restaura. Avem astfel soluţia pentru telefoanele Huawei care folosesc EMUI 9, printre care se numără şi Mate 20 Pro sau seria Huawei P30.

Practic, această soluţie are originile în software-ul original produs de Huawei, însă poate fi activată din nou, fără acces la root, fără a instala aplicaţii din Play Store şi fără a fi nevoie de a porni respectivele aplicaţii separat de apel. Practic, funcţionalitatea „Call recorder” este reactivată direct în meniul de apeluri al telefonului Huawei. Instalarea este simplă şi rapidă.

Tot ce este necesar este un telefon Huawei cu EMUI 9 sau 9.1, descărcarea aplicaţiei Call Recoder în format „.apk” şi instalarea acesteia. Desigur, trebuie activată compatibilitatea cu aplicaţii din surse necunoscute în meniul telefonului. Nu în ultimul rând, sugerăm ca aplicaţia să fie descărcată exclusiv de pe link-urile verificate de pe Dropbox şi File2Host, întrucât alte versiuni ar putea fi modificate pentru a conţine malware.

Odată instalat pachetul apk, în meniul de apeluri va apărea automat opţiunea de înregistrare a apelului. Când este apăsat, apare şi un cronometru care spune cât timp a trecut de când a pornit înregistrarea. Toate înregistrările sunt apoi disponibile în memoria telefonului pentru a fi ascultate sau transferate pe un alt suport.

Înainte de a folosi aplicaţia de înregistrarea a apelurilor, asiguraţi-vă că respectaţi legislaţia ţării şi a Uniunii Europene, apelurile înregistrate fără acordul interlocutorului fiind ilegale.

Download Dropbox

Download File2Host

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult