De ce se descarca telefonul repede – fanii iPhone acuză Apple de sabotaj

07.12.2020
De ce se descarca telefonul repede - fanii iPhone acuză Apple de sabotaj
foto: iFixit

Recent lansată, actualizarea iOS 14.2 vine la pachet cu cu o problemă majoră, întrebarea ” De ce se descarca telefonul repede” apărând tot mai des pe forumurile Apple.

În urma actualizării telefoanelor iPhone la versiunea iOS 14.2, o parte dintre utilizatori au sesizat creșterea dramatică a consumului bateriei, autonomia scăzând chiar și cu 50% după numai 30 minute de utilizare.

Potrivit experiențelor relatate pe Apple Developer Forum, consumul bateriei pe un exemplar iPhone SE 2020 a crescut de la 1-2% în tipul nopții (8 ore în stand-by) la 5% în 5-6 ore.

Un al simptom ce ridică anumite semne de întrebare, telefoanele lăsate la încărcat sunt permanent calde la atingere, ca și cum ar fi conectate la un încărcător rapid. Totodată, timpul de încărcare pare să fie mai scurt, chiar dacă este folosit același Adaptor AC de 5W.

iOS 14.1

Adăugând la disconfortul creat, o parte dintre dispozitivele afectate afișează în primă fază un nivel foarte ridicat de autonomie disponibilă, doar pentru ca estimarea să scadă brusc. În unele cazuri, repornirea telefonului determină recalcularea autonomiei rămase, procentajul bateriei crescând brusc fără ca telefonul să fi fost pus la încărcat.

Problemele manifestate prin descărcarea accelerată bateriei/afișarea incorectă a nivelului de încărcare se manifestă mai ales la generațiile anterioare: iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6s și prima generație iPhone SE, după actualizarea la iOS 14.2. Totodată, mai sunt afectate și tabletele iPad Pro, generația 2018.

De ce se descarca telefonul repede? Aparent, nici Apple nu știe exact, revizia iOS 14.2.1 venind cu același bug sâcâitor. Probabil că un patch oficial va veni în zilele următoare, sau, cel târziu odată cu actualizarea iOS 14.3.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult