Deși vânzările cu modelul actual nu merg atât de bine, Apple pare că va lansa iPhone 13 mini

16.02.2021
Deși vânzările cu modelul actual nu merg atât de bine, Apple pare că va lansa iPhone 13 mini

Vânzările cu modelul iPhone 12 mini au fost atât de mult sub anticipările Apple, încât unele zvonuri anunțau inclusiv oprirea producției. Contrar așteptărilor, Apple pare că va merge înainte cu succesorul iPhone 13 mini, pregătit pentru lansare alături de un nou model iPhone SE Plus.

În ciuda perspectivelor nu tocmai încurajatoare lăsate de anul 2020 și pandemia SARS COV 2, Apple a decis să lanseze toamna trecută nu mai puțin de patru modele iPhone simultan: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max.

Lăsând fanilor ample opțiuni pentru upgrade, Apple a sperat să compenseze pentru declinul vânzărilor avut în prima parte a anului. În realitate, prea puțini cumpărători au fost interesați de cel mai ieftin model, iPhone 12 mini.

Consacrat ca și brand de telefoane premium, Apple iPhone a vândut în vremuri de criză tocmai modelele mai costisitoare, consumatorii rămași cu mai mult timp liber și acces la obișnuitele servicii de creditare alegând direct opțiunea premium, fără a-și face prea multe probleme referitor la costul real. Așa se face că iPhone 12 mini a ajuns la coada preferințelor, prea puțini dintre fani dorind cu adevărat să dețină cel mai mic model iPhone, la prețul de 699 dolari. În schimbi, cei cu adevărat constrânși de buget au ales pur și simplu modelul iPhone SE, la preț de 399 dolari.

iPhone 13 mini

Totuși, chiar dacă producția iPhone 12 mini ar putea înceta mai devreme decât era preconizat, Apple nu pare să dorească pensionarea brandului ”mini” atât de devreme. Potrivit surselor din industrie, compania americană va lansa în această toamnă iPhone 13 mini, pariind pe depășirea actualei crize COVID și revigorarea generală a pieței smartphone. Pornind de la aceleași premise, Apple va lansa și iPhone SE Plus, un iPhone SE ceva mai scump dar cu dotări extra. Însă detaliile exacte le vom afla mai aproape de momentul lansării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult