Designer-ul telefoanelor HTC M7 și M8 este angajat acum la Apple

16.05.2021
Designer-ul telefoanelor HTC M7 și M8 este angajat acum la Apple

HTC este o companie care abia dacă mai activează pe piața de smartphone-uri, concentrându-și eforturile mai degrabă către zona de realitate virtuală cu seria de dispozitive Vive. Totuși, mulți fani ai smartphone-urilor își amintesc cu plăcere de „anii de glorie” ai HTC, când modele precum One M7 și One M8 dictau design-ul în piață. Se pare însă că designer-ul acelor modele, Scott Croyle, nu a stat degeaba între timp și a ajuns să se angajeze la Apple.

Scott Croyle, cunoscut pentru realizarea design-urilor modelelor HTC M7 și M8, lucrează pentru Apple

Croyle a plecat de la HTC în urmă cu mulți ani și între acel job și Apple a mai dezvoltat un telefon: Nextbit Robin, un model care a fost puțin înaintea vremurilor sale, propunând un smartphone bazat aproape exclusiv pe servicii cloud, fără prea multă stocare locală. Chiar dacă dispozitivul în sine nu a beneficiat de un succes în piață, compania Nextbit a fost cumpărată de către Razer, care apoi a folosit design-ul Nextbit pentru dezvoltarea celor două modele Razer Phone, cu forme dreptunghiulare.

Se pare că Scott Croyle este angajat la Apple încă de anul trecut și că lucrează la proiecte din cadrul diviziei Beats pentru companie. Asta sugerează că un iPhone cu design realizat de Croyle nu este momentan în plan, însă s-ar putea să vedem o schimbare a design-ului căștilor Beats dezvoltate de Apple.

Având în vedere că în ultimii câțiva ani căștile Beats au scăzut în popularitate, iar compania nu a lansat foarte multe modele noi, fiind depășite în piață de modele precum cele de la Sony sau Bose, probabil că Apple are nevoie de un nou designer care să dea o nouă identitate acestor căști. Rămâne de văzut dacă puțin din ADN-ul HTC sau Nextbit ajunge și în noile căști de la Apple, atunci când acestea vor fi anunțate oficial.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult