Dezasamblat, Galaxy Z Fold 2 arată de ce nu trebuia cumpărat modelul din prima generație

21.09.2020
Dezasamblat, Galaxy Z Fold 2 arată de ce nu trebuia cumpărat modelul din prima generație

În ciuda ritmului alarmant de apariţie a defectelor și prețul exorbitant, telefoanele Galaxy Fold au fost în general bine primite de fanii Samsung, continuarea Galaxy Z Fold 2 venind cu design mult îmbunătățit, mai fiabil și mai ușor de reparat.

Nu de puține ori, prețul unui produs aflat la prima generație se măsoară în mai mult decât bani. Lansat poate mai devreme decât ar fi trebuit și insuficient testat în condiții reale de utilizare, Galaxy Fold a devenit faimos pentru modul spectaculos în care se defecta chiar în mâinile jurnaliștilor. Însă asta nu a oprit apetitul fanilor pentru telefoane pliabile, motivând Samsung să dezvolte succesorul Galaxy Z Fold 2.

Galaxy Z Fold 2 este așa cum trebuia să fie Galaxy Z Fold 2

Cu mai mult de un an la dispoziție pentru corectarea numeroaselor neajunsuri evidențiate la modelul de debut, inginerii sud-coreeni au pus accent pe modularitate și un design simplificat.

Ajutat și de faptul că include mai puține camere foto, Galaxy Z Fold 2 este surprinzător de accesibil pentru reparații. Pornind de la ecranul secundar și panoul din sticlă aplicat peste singura porțiune neacoperită de ecrane, desprinderea adezivului aplicat pe contur se face aproape fără efort, înlocuirea acestor două componente fiind practic lipsită de riscuri.

Majoritatea componentelor sunt fixate cu șuruburi, operațiuni precum înlocuirea camerei foto, sau placa electronică nepunând probleme. Din păcate, cei doi acumulatori sunt fixați cu adeziv destul de puternic, fapt ce complică eventuala înlocuire.

Din păcate, intervenția pentru înlocuirea ecranului pliabil rămâne cu un grad de dificultate ridicat, implicând dezasamblarea telefonului aproape până la ultima componentă.

Schimbări importante la balamaua ecranului

Observând ecranul principal de la partea din spate, putem vedea soluția găsită de Samsung pentru protejarea zonei de pliere. Fără să adauge la grosimea telefonului, inginerii Samsung au ales să protejeze marginile ecranului OLED folosind un „covoraș” format din tije metalice.

Folosită în combinație cu sticlă ultra-subțire aplicată la partea din față, balamaua vizibilă doar la examinarea cu raze X garantează respectarea unor toleranțe stricte pentru plierea ecranului, evitând formarea de cute în zona cea mai expusă. Vizibil de la marginea ecranului, covorașul metalic se sprijină direct pe șasiul carcasei și este acoperit cu rama din plastic aplicată pe conturul telefonului, acționând ca o barieră împotriva pătrunderii de praf.

Per total, Galaxy Z Fold 2 se alege cu un scor de numai 3/10 puncte, reflectând un grad ridicat de dificultate al reparațiilor, dar totuși nu atât de mare ca la predecesorul Galaxy Fold sau rivalul Surface Duo recent lansat de Microsoft.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult