Dezmembrarea iPhone 7 Plus dezvăluie motivul eliminării jack-ului audio

16.09.2016
Dezmembrarea iPhone 7 Plus dezvăluie motivul eliminării jack-ului audio

Apple nu vorbeşte decât despre produse complete, preferând să nu ofere detalii despre ce hardware se găseşte în interiorul acestora. În fiecare an, compania vine cu versiuni mai puternice ale smartphone-urilor sale, însă trebuie întotdeauna să aşteptăm o dezmembrare profesională pentru a afla exact ce a fost integrat în noile modele de iPhone.

iFixit reuşeşte de fiecare dată să ofere primele imagini şi informaţii despre ceea ce se găseşte în noile smartphone-uri care se lansează, iar iPhone 7 Plus nu putea să lipsească. Aflăm astfel motivul pentru care Apple a ales să elimine jack-ul de căşti şi primim o privire în spatele cortinei pentru anumite decizii de design.

Se pare că eliminarea jack-ului de căşti a dus la integrarea unui acumulator mai mare, cât şi a unui sistem de vibraţii „Tactic Engine” mai performant. De asemenea, display-ul Retina HD, deşi este mai luminos decât variantele precedente şi afişează culor mai naturale, păstrează rezoluţia de 1920 x 1080 pixeli. Camera frontală face tranziţia la un senzor de 7 megapixeli, în timp ce memoria RAM de pe  modelul 7 Plus ajunge la 3 GB. Varianta mai mică păstrează modulul de 2 GB prezent şi pe iPhone 6S.

În partea de jos a dispozitivului apare o nouă grilă, similară cu cea a difuzorului. Aceasta însă nu ascunde cel de-al doilea difuzor, sunetul stereo fiind asigurat de difuzorul de jos, folosit în tandem cu difuzorul pentru apeluri. Grila nouă este folosită pentru a ascunde microfonul pentru apeluri, care foloseşte doar unul dintre orificii. Restul sunt acolo doar pentru a asigura un design simetric.

Întregul telefon este etanşat de lipici rezistent la apă şi inserţii de cauciuc în toate zonele expuse. Astfel, în jurul difuzoarelor, în jurul cartelei SIM şi altor zone predispuse la infiltraţii de apă (precum butoanele) se găsesc bucăţi realizate din cauciuc.

Dezasamblarea noului iPhone 7 Plus nu dezvăluie nicio surpriză, însă confirmă multe dintre zvonurile şi speculaţiile care au apărut în urma anunţului oficial.

Detaliile complete despre hardware-ul intern din iPhone 7 Plus se găsesc pe iFixit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult