Dimensity 9000, mai puternic decât alternativele Exynos și Snapdragon, potrivit Geekbench

14.03.2022
Dimensity 9000, mai puternic decât alternativele Exynos și Snapdragon, potrivit Geekbench

Potrivit celor mai recente benchmark-uri, chipsetul Dimensity 9000 de la MediaTek este mai rapid decât rivalii Snapdragon 8 Gen 1 și Exynos 2200, fiind depășit doar de soluția A15 Bionic regăsită pe telefoanele Apple.

Astfel, chipsetul MediaTek ar obține un  scor de peste 4500 puncte în testul multi-core, respectiv 1300 puncte în cel single-core, depășind orice alt competitor pe segmentul Android. Problema este că, în lipsa unui dispozitiv deja lansat oficial și posibilitatea probării rezultatelor din surse multiple, scorurile apărute în catalogul Geekbench ar putea fi cu ușurință falsificat

Dimensity 9000 folosește procesul de fabricație pe 4nm și include un CPU cu nuclee ARM Cortex-X2 de înaltă performanță, la fel ca alternativele dezvoltate de Samsung și Qualcomm. Însă MediaTek a declarat pentru chipsetul performanțe cu peste 35% mai bune, comparat generației anterioare de chipseturi pentru Android (ex. Snapdragon 888), respectiv o eficiență a consumului de energie cu peste 37% mai bună. Între timp, promisiunile pe partea de performanță au deveni și mai optimiste, însă fără ca afirmațiile să fie probate în mod concret.

Atribuit unui chipset livrat de un producător chinez recunoscut pentru obiceiul de „optimiza” mai mult decât este cazul performanțele măsurate în benchmark-uri, vestea că Dimensity 9000 obține scoruri Geekbench 5 (single-core și multi-core) considerabil peste nivelul principalilor competitori probabil că nu ar trebui luată foarte mult în serios, cel puțind până când rezultatele vor putea fi confirmate din surse multiple.

Aparent, în spatele numelui criptic Xiaomi 22011211C ar fi de fapt modelul Redmi K50 Pro Plus, un candidat pentru titlul budget flagship, care încă nu a văzut lumina zilei.

Pentru comparație, performanțele „oficiale” obținute de varianta cu chipset Exynos 2200 a lui Galaxy S22 Ultra (înainte să fie exclus pentru falsificarea rezultatelor) sunt de 1157 și 3307 puncte (single/multi-core).  La extrema cealaltă, avem iPhone 13 Pro Max cu 1737 și 4818 puncte în Geekbench 5, cel puțin deocamdată, fără suspiciune de falsificare a rezultatelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult