DisplayMate: iPhone X are cel mai bun ecran de pe piaţă

07.11.2017
DisplayMate: iPhone X are cel mai bun ecran de pe piaţă

DisplayMate este o autoritate recunoscută la nivel mondial pentru testele de display-uri pe smartphone-uri, iar Samsung şi-a făcut un obicei de a atrage laude pentru fiecare display de pe modelele de top de smartphone-uri la această categorie. Anul acesta, iPhone X este desemnat telefonul cu cel mai bun display de pe piaţă, primind cea mai mare notă pe care DisplayMate a oferit-o vreodată: A+.

Înainte de toate, trebuie menţionat faptul că în ciuda faptului că Apple culege laudele în cazul lui iPhone X, Samsung este compania care a produs fizic display-ul, tehnologia OLED folosită fiind dezvoltată în Coreea. Desigur, Apple a cerut anumite specificaţii tehnice pe care Samsung să le asigure, însă momentan şi probabil că pentru mulţi ani de acum înainte, Apple nu va produce panouri OLED în fabricile proprii.

DisplayMate spune că acest display este de departe cel care afişează cele mai naturale culori şi este totodată cel mai luminos atunci când vorbim despre suprafaţa completă a panoului. Galaxy Note8, modelul care deţinea recordul pentru luminozitate în trecut, putea atinge valori mari doar pe anumite porţiuni ale ecranului, în timp ce iPhone X oferă o experienţă de vizualizare mult mai consistentă.

Nici atunci când vine vorba despre schimbarea culorilor atunci când telefonul este privit dintr-o parte, iPhone X nu stă rău. În ciuda limitărilor tehnologiei OLED, DisplayMate spune că tonul de culoare nu se schimbă la fel de mult ca în cazul altor display-uri similare. Nu în ultimul rând, rezoluţia display-ului este „perfectă” din punctul de vedere al celor de la DisplayMate, ridicarea acesteia pe modele din viitor fiind „inutilă”, întrucât utilizatorii nu ar putea observa diferenţa cu ochiul liber.

Alte aspecte pe care DisplayMate le-a lăudat au fost cele legate de funcţia True Tone, care schimbă temperatura de culoare a întregului display, în funcţie de lumina ambientală folosită. Totodată, ecranul lui iPhone X reflectă mai puţină lumină ambientală decât cel al altor modele.

Pentru moment, cel puţin şi probabil până în primăvară, când Samsung va lansa noul Galaxy S9, iPhone X rămâne smartphone-ul cu cel mai bun display, în ciuda faptului că este decupat în partea de sus pentru a face loc senzorului Face ID. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult