Dispozitivele Lumia nu mai pot fi cumpărate din magazinul oficial Microsoft

02.01.2017
Dispozitivele Lumia nu mai pot fi cumpărate din magazinul oficial Microsoft

Seria de smartphone-uri Lumia pare să fie pe cale de dispariţie. Nu numai că nu a mai fost lansat un nou model de la Lumia 650, care a ajuns în magazine în primăvara anului trecut, însă acum nu mai pot fi cumpărate smartphone-uri Microsoft nici de pe magazinul oficial al companiei. Majoritatea modelelor listate în trecut au fost eliminate din ofertă, după ce la începutul lunii decembrie toate stocurile erau epuizate. Se pare că acestea nu se vor mai întoarce prea curând.

În categoria Windows 10 Mobile de pe mgazinul Microsoft Store, pot fi cumpărate în acest moment doar smartphone-uri produse de alţi parteneri precum BLU, Acer şi HP, cele câteva dispozitive Lumia fiind indisponibile din lipsa stocului. Nici modelele vândute prin intermediul operatorilor nu pot fi găsite, ceea ce sugerează că Microsoft a oprit producţia tuturor modelelor de dispozitive Lumia din prezent.

Este însă neclar dacă compania va încerca să readucă la viaţă acest brand în 2017 sau dacă va dezvolta smartphone-uri sub noul brand Surface, care primeşte în ultimii ani o atenţie deosebită prin lansarea de computere portabile, all-in-one şi tablete. Un smartphone Microsoft Surface ar completa oferta companiai de dispozitive sub acest nume.

Cu toate acestea, zvonurile despre un smartphone Surface au apărut încă de prin 2014, iar acestea încă nu au fost confirmate. Este greu de spus dacă Microsoft va anunţa anul acesta un nou smartphone sau dacă va lăsa platforma Windows 10 Mobile pe mâna partenerilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult