Doar 512 MB memorie RAM pentru iPhone 4S?

11.10.2011
Doar 512 MB memorie RAM pentru iPhone 4S?

Chiar dacă a echipat noul iPhone 4S cu un procesor mai rapid şi nucleu grafic capabil să ofere de până la şapte ori mai multă performanţă la rularea jocurilor 3D, Apple s-a zgârcit cu memoria RAM, păstrând neschimbată cantitatea de 512 MB livrată şi pentru primul iPhone 4.

Apple iPhone 4S

Informaţia nu este chiar surprinzătoare, din moment ce Apple a avut grijă să omită acest detaliu din toate prezentările în care a detaliat specificaţiile noului iPhone 4S, comparat cu predecesorul său. Din păcate testele practice au demonstrat că majorarea cantităţii de memorie RAM poate aduce îmbunătăţiri notabile asupra performanţelor resimţite şi operaţiile care implică multitasking în mod special.

Cu mai multă memorie RAM disponibilă putem ţine un număr crescut de pagini web deschise în browserul Safari, iar comutarea intre aplicaţiile deschise este mai rapidă.

Apple iPhone 4S

Limitarea cantităţii de memorie RAM instalată pentru iPhone 4S ar putea să aibă totuşi şi altă motivaţie decât cea de reducere a costurilor de producţie şi maximizarea profitului pentru Apple. Este binecunoscut faptul că memoria RAM este un consumator important de energie pentru orice dispozitiv mobil, ce reduce autonomia bateriei indiferent dacă dispozitivul este activ sau lăsat în stand-by. O cantitate mai mare de memorie RAM instalată aduce în mod inevitabil şi o creştere (modestă ce-i drept) a consumului de energie, fapt ce ar fi redus autonomia oferită de iPhone 4S.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News