Doar ce ți-ai achiziționat un iPhone? Iată câteva sfaturi pentru a îl proteja

02.02.2022
Doar ce ți-ai achiziționat un iPhone? Iată câteva sfaturi pentru a îl proteja

Apple lansează în fiecare an un nou model de iPhone, iar prețul acestora nu pare să scadă, ba chiar din contră. Dacă ești fan al brandului și îți cumperi în fiecare an noul model sau dacă doar ce ți-ai achiziționat un nou iPhone, este normal să îți dorești să îl ții cât mai sigur posibil și să nu îl zgârii sau să îl lovești. Mai ales că investiția făcută nu este una de trecut cu vederea, iar telefonul a devenit indispensabil în viața noastră de zi cu zi. De la banala husă și până la asigurare iPhone, iată cum îți poți proteja telefonul.

Alege o husă de calitate

Bineînțeles, husele pentru telefoane au devenit accesorii absolut esențiale. Dacă deții un iPhone și încă nu ai o husă, trebuie să iei în considerare achiziționarea uneia. Există nenumărate modele de huse, de la cele originale, produse de Apple, care sunt ceva mai scumpe, și până la cele personalizate. Husele cu cel mai înalt nivel de protecție folosesc mai multe tipuri de materiale. Este posibil să aibă spumă în colțuri sau un strat interior de cauciuc și unul exterior de plastic dur. Noile iPhone-uri au inclusiv tehnologie MagSafe, ceea ce înseamnă că sunt compatibile cu modelele de huse cu aceeași tehnologie, deci ați putea opta pentru acestea.

Protecție pentru ecran

Ecranul este la fel de important ca și carcasa telefonului, de aceea este important să achiziționați o protecție de sticlă pentru acesta. De obicei, când scăpăm un telefon, ecranul este primul care se sparge, deși noile modele de telefoane au ecrane din sticlă securizată, din ce în ce mai rezistentă. Poți achiziționa protecția de la orice magazin specializat, inclusiv online, și o poți aplica tu, sau poți merge într-un service special pentru aplicare.

Popsocket

Popsocket-ul este o modalitate de a vă utiliza telefonul în siguranță. Este un accesoriu care se atașează pe partea din spate a telefonului și vă permite să îl țineți mai ușor în mână, fără să existe riscul de a îl scăpa. Există o mulțime de modele de popsocket-uri, fie mai simple sau mai colorate. Indiferent, dacă vrei să fii sigur că nu îți vei scăpa telefonul, acest accesoriu este foarte util.

Activează funcția Find My Phone

iPhone-urile au funcția Find My Phone prin care te pot ajuta să îți localizezi telefonul în caz de l-ai pierdut. Tot ce trebuie să faceți este să intrați în setările telefonului, să vă conectați la contul Apple ID și să vă asigurați că funcția este activă. Atunci când vă pierdeți telefonul, îl puteți găsi ușor accesând iCloud din orice browser.

Asigurare iPhone

O asigurare iPhone ar putea să fie soluția care vă scapă de toate grijile, în special dacă aveți ultimul model de telefon. De obicei, puteți achiziționa o asigurare iPhone fie de la un broker, fie online, din magazinul din care v-ați achiziționat și telefonul. O asigurare telefon este o alegere perfectă dacă știți că obișnuiți să scăpați des telefonul pe jos, să îl pierdeți sau să vă fie furat. Asigurarea pentru telefon este diferită față de garanția oferită de producător sau magazin. Garanția oferită de producător este pentru defecte din fabrică sau soft și ține pentru o anumită perioadă de timp. O asigurare acoperă accidente diverse. Fie că scăpați telefonul pe jos, îl scăpați în apă sau are un scurt-circuit, asigurarea acoperă toate aceste evenimente. De asemenea, o asigurare iPhone va acoperi și furtul, dacă acesta este declarat la poliție. Bineînțeles, fiecare asigurare poate avea clauze diferite, de aceea este bine să vă informați înainte. Puteți analiza piața și să alegeți cea mai bună opțiune pentru bugetul și necesitățile dumneavoastră.

Atunci când cumpărați un telefon scump, cum este un iPhone, trebuie să vă asigurați că luați toate măsurile necesare pentru a vă putea bucura de a achiziția făcută. Toate aceste produse vă ajută să faceți tocmai acest lucru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult