Doi hoți au furat produse Apple în valoare de 500.000 dolari printr-o toaletă. VIDEO

08.04.2023
Doi hoți au furat produse Apple în valoare de 500.000 dolari printr-o toaletă. VIDEO

Doi hoți au reușit să fure bunuri în valoare de 500.000 de dolari americani dintr-un Apple Store dintr-un mall din orașul Seattle din SUA. Aceștia au pătruns în incinta magazinului și au furat 436 de iPhone-uri și mai multe tablete și ceasuri Apple Watch. Metoda prin care aceștia au reușit să acceseze interiorul magazinului în afara orelor de lucru este una cel puțin amuzantă. Cei doi au creat o gaură în toaleta cafenelei din apropiere.

Hoții au dat gaură în peretele Apple Store prin toaleta magazinului vecin

La o primă vedere, magazinul Apple și cafeneaua nu păreau că sunt alăturate, însă, la interior, acestea aveau un perete comun. Hoții au realizat astfel o gaură în peretele băii și au pătruns în interiorul magazinului fără a declanșa sistemele de securitate. Întrucât jaful a fost realizat noaptea, angajații Apple și ai altor magazine nu erau la serviciu. Există înregistrări ale camerelor de securitate, care sunt în prezent în posesia poliției.

Având în vedere că hoții au știut despre faptul că cele două magazine au un perete comun și că gaura din peretele băii a fost realizat fără a tăia țevile sau fire din pereți, aceștia au avut un plan minuțios pus la punct. De asemenea, poliția nu a găsit amprente la locul faptei, ceea ce sugerează că infractorii și-au acoperit bine urmele pentru a fi greu de identificat.

În urma jafului, nu doar compania Apple a fost păgubită de bunuri în valoare de jumătate de milion de dolari, ci și magazinul de cafea. Seattle Coffee Gear a suferit daune în valoare de 1.500 de dolari americani, pe care îi va plăti din buzunar pentru a-și repara încuietorile sparte de la uși și peretele care a fost decupat pentru a pătrunde în Apple Store.

Cel mai probabil însă, produsele furate nu vor putea fi folosite, chiar dacă vor fi vândute pe piața neagră. Apple are un sistem bine pus la punct prin care poate dezactiva de la distanță oricare dispozitiv Apple furat, care este conectat la internet. Întrucât la prima configurare este necesară utilizarea unui cont Apple ID, nu ai cum să treci peste acest pas, iar serverele Apple vor identifica dispozitivele furate după numărul serial.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult