Dotările Galaxy S9 şi S9 Plus, discutate în presa sud-coreeană

22.01.2018
Dotările Galaxy S9 şi S9 Plus, discutate în presa sud-coreeană

Fără prea mult loc de interpretări, toate zvonurile despre Galaxy S9 converg asupra unei lansări în cadrul ediţiei MWC 2018, programată pentru luna viitoare. De interes acum este ce oferă noua serie Galaxy S, informaţiile apărute în publicaţia sud-coreeană ETNews aruncând puţină lumină asupra unor aspecte esenţiale.

Având drept dovadă o presupusă listă de componente, publicaţia conformă folosirea pentru Galaxy S9 a unei camere foto principală având rezoluţie 12MP şi lentile cu deschidere variabilă F/1.5 – f/2.4, superioară celei întâlnite la seria S8 şi Note 8 (deschidere f/1.7).

Galaxy S9 Plus face trecerea la un sistem dual camera, cu 2x 12MP şi lentile separate, având deschidere f/1.5 şi f/2.4.

Camera foto este aşteptată să suporte filmare slow-motion, cu viteză de până la 1000 cadre pe secundă.

Camera frontală a lui Galaxy S9 (probabil şi modelul S9 Plus) suportă rezoluţia 8MP, dispune de autofocus, iar în cazul lui Galaxy S9 integrează şi tehnologia pentru scanare a irisului. În schimb, modelul Galaxy S9 Plus va dispune de un senzor separat pentru această funcţie. Nu este clar dacă această diferenţă are sau nu consecinţe în ce priveşte viteza, sau securitatea funcţiei de scanare a irisului.

Samsung a dezvoltat pentru seria Galaxy S9 şi un nou tip de placă electronică, folosind o tehnologie numită SLP (substrate Like PCB), produsul rezultat fiind mai subţire şi mai îngust decât ce întâlnim la competiţie, lăsând mai mult spaţiu pentru acumulator şi alte componente care adaugă la grosimea carcasei.

Mai subţire şi mai ieftin de produs decât modelul actual, Galaxy S9 primeşte un nou tip de ecran OLED, care beneficiază de o tehnologie numită Y-OCTA. Aceasta permite încapsularea senzorului touch în ecranul OLED, reducând cu aproximativ 30% costul de fabricaţie. Produsul rezultat este un ecran mai subţire şi cu proprietăţi optice superioare.

Pregătit în variante cu ecran de 5.77” şi 6.22”, Galaxy S9 şi S9 Plus va dispune de senzor biometric la partea din spate, livrat de compania taiwaneză Aegis Technology. De asemenea, între variantele echipate cu chipset Qualcomm Snapdragon şi Samsung Exynos, cea bazată pe chipsetul Samsung va reprezenta aproximativ 60% din volumul total al livrărilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult