Două probleme de securitate şi stabilitate în iOS 6.1, Apple promite rezolvări rapide

Două probleme de securitate şi stabilitate în iOS 6.1, Apple promite rezolvări rapide

Actualizarea 6.1 a sistemului de operare iOS nu a adus doar o problemă care a afectat stabilitatea conexiunilor la reţea a anumitor terminale iPhone 4S, care a fost reparată de Apple în actualizarea 6.1.1, ci şi două probleme mai grave, ambele recunoscute deja oficial de către companie.

Prima problemă afectează securitatea terminalului, o succesiune de acţiuni permiţând ocolirea protecţiei cu parolă din iOS 6.1 şi accesul la lista de contacte, mesageria vocală şi, indirect, la imaginile stocate pe telefon. Apple nu este la prima ispravă de acest fel, sistemul de protecţie cu parolă având parte de deficienţe asemănătoare în versiunile 2.0 şi 4.1 ale platformei.

Pentru a avea acces la agenda telefonică, un intrus va trebui să apeleze butonul pentru apeluri de urgenţă, să apese prelung butonul de Power, să anuleze acţiunea de oprire a terminalului declanşată la pasul anterior, să formeze numărul de urgenţă (112 în cazul României), să închidă ecranul, să-l redeschidă şi să apese din nou butonul pentru apelurile de urgenţă. De data acesta, în loc de tastatură numerică, acesta va fi lăsat în interiorul aplicaţiei Phone, trecând astfel peste protecţia cu parolă şi având acces la datele menţionate mai sus.

Apple a recunoscut oficial existenţa acestei probleme, anunţând că va oferi în curând o rezolvare. În mod curios, această breşă de securitate nu se manifestă pe terminalul iPhone 4S, singurul model care rulează versiunea 6.1.1, pasul final afişându-ne un ecran negru în locul agendei telefonice.

Cea de-a doua problemă afectează sincronizarea calendarului cu serverele Exchange. În urma răspunsului la anularea unui eveniment periodic, terminalele care rulează iOS 6.1 intră într-o buclă de comunicaţie care provoacă necazuri nu doar local, unde bateria este consumată într-un ritm susţinut, ci si server-ului, unde interogările repetate efectuate de terminal duc la mărirea rapidă a fişierelor-jurnal şi la creşterea consumului de memorie şi timp de procesor.

Şi această problema a fost recunoscută de Apple, la fel ca în cazul anterior, aceasta urmând să fie rezolvată printr-o actualizare software.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News