Dovada vaccinării pentru COVID-19 va putea fi stocată în portofelul virtual de pe iPhone în unele țări

29.12.2020
Dovada vaccinării pentru COVID-19 va putea fi stocată în portofelul virtual de pe iPhone în unele țări

Acum că vaccinurile de COVID-19 încep să ajungă în țări din toată lumea, prioritate având momentan cadrele medicale și persoanele care se află în categoria de risc, autoritățile vor căuta metode prin care populația să dovedească că a făcut vaccinul. Momentan nu există avantaje sau dezavantaje pentru cei care fac vaccinul sau cei care nu îl fac, însă, în viitor, dovada unui vaccin ar putea accelera anumite proceduri. Cetățenii din Los Angeles, California, vor fi însă primii care vor putea păstra această dovadă în format digital, direct în „portofelul” virtual de pe iPhone.

Apple Wallet de pe iPhone va stoca dovada vaccinării pentru cetățenii din Los Angeles

Apple Wallet, portofelul digital de pe telefoanele Apple, este un loc în care deja poți stoca mai mult decât cardurile bancare. Aici pot fi păstrate bilete la film, bilete la concerte, bilete de avion, abonamente de transport în comun și multe altele. Chiar și rezervări prin Airbnb și alte servicii de acest gen pot fi accesate rapid printr-o apăsare de buton.

Astfel, posibilitatea de a salva dovada vaccinului în acest format este extrem de utilă, pentru că nu va trebui să porți după tine o copie fizică a documentului. Mai mult, toate biletele sau documentele păstrate în Apple Wallet includ și un cod QR sau un cod de bare, care poate fi apoi folosit pentru a fi scanat rapid.

Momentan nu este necesar să ai un document care să ateste vaccinarea pentru a zbura cu avionul și probabil că nu va exista o astfel de limitare niciodată, întrucât încalcă drepturile omului. Totuși, companiile aeriene vor putea restricționa accesul celor care nu au măcar un test negativ de COVID-19 realizat în ultimele câteva zile, așa cum o fac și acum. Astfel, cu dovada în format digital, vei putea trece mai repede de boarding și nu va mai trebui să ții la îndemână încă o hârtie în plus.

Momentan doar în Los Angeles a fost confirmată compatibilitatea cu portofelul virtual de pe iPhone, însă cu siguranță și alte orașe, state sau țări vor adopta soluții similare, întrucât nu sunt foarte greu de implementat.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult