Drive+ Beta – aplicaţia de navigaţie de la Nokia a fost lansată pentru Windows Phone 8

25.01.2013
Drive+ Beta - aplicaţia de navigaţie de la Nokia a fost lansată pentru Windows Phone 8

Nokia are un as în mânecă şi el se numeşte Navteq. Compania aceasta are un portofoliu bogat de servicii de navigaţie prin GPS. Aplicaţia Drive+ ar trebui să fie o alternativă gratuită la aplicaţiile de navigaţie contra cost, aplicaţii recunoscute şi foarte apreciate pe piaţă. Cu un nume precum Navteq în spate, ea ar trebui să fie foarte repede adoptată, iar o bună parte din feedback-ul iniţial este pozitiv. Din păcate, Drive+ este lansată deocamdată în versiune Beta şi vine cu o listă de limitări.

Nokia Drive+ Beta a fost lansată pentru Windows Phone 8

Nokia Drive+ Beta poate fi instalată doar de utilizatorii din Statele Unite, Canada şi Marea Britanie. Se pare că lista hărţilor a fost prioritizată după importanţa pieţei. Apoi, aplicaţia Drive+ Beta rulează doar pe sistemul de operare Windows Phone 8. Cei care au o versiune 7.x pot doar să viseze la navigare cu indicaţii vocale, hărţi stocate în memoria telefonului, atenţionării la depăşirea vitezei şi moduri de afişare zi/noapte.

Nokia Drive+ Beta funcţionează doar în trei ţări momentan

Nokia Drive+ reprezintă o aplicaţie foarte importantă pentru ecosistemul Windows Phone. Google oferă Maps, dar nu oricine este dispus să folosească constant conexiunea de date, mai ales când pleci într-o altă ţară. Nici Drive+ nu va primi prea curând hărţi pentru toate ţările din Europa spre exemplu, dar pe pieţe majore va fi un punct forte pentru cei care vor să vândă smartphone-uri cu sistemul de operare de la Microsoft. Pentru cei interesaţi, pagina oficială a aplicaţiei se găseşte aici.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News