DROID Turbo iese din America sub numele Motorola Moto Maxx

06.11.2014
DROID Turbo iese din America sub numele Motorola Moto Maxx

Versiunea internaţională a lui Motorola DROID Turbo a fost dezvăluită sub un nou nume: Moto Maxx. Dispozitivul este aproape identic în termeni de design şi specificaţii, însă renunţă la brandingul american de pe reţeaua Verizon. Curios este faptul că noul smartphone fost dezvăluit la numai câteva zile înainte de lansarea sa oficială.

Specificaţiile tehnice sunt identice cu cele dezvăluite săptămânile trecute în Statele Unite. Acelaşi display Super AMOLED de 5,2” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) se găseşte pe partea din faţă a dispozitivului, alături de acelaşi SoC quad-core Qualcomm Snapdragon 805 la 2,7 GHz. Deşi acesta este noul flagship Motorola, compania a decis să nu meargă pe calea 64-bit, cum fac alţi competitori, optând pentru un procesor 32-bit.

Moto Maxx dispune de senzori foto/video de 21, respectiv 2 megapixeli, oferind filmare 4K la 24 de cadre pe secundă, 1080p la 30 şi filmare Full HD cu ajutorul camerei frontale. Memoria RAM „cântăreşte” 3 GB, iar spaţiul de stocare intern poate fi de 32 sau 64 GB. Toate acestea sunt alimentate de un acumulator de 3.900 mAh, îndeajuns de puternic pentru a oferi o durata de utilizare extinsă în orice situaţie.

Cum ne-a obişnuit deja, Motorola foloseşte materiale exotice pentru realizarea carcasei, oferind două opţiuni pentru Moto Maxx: nailon balistic şi fibră de sticlă ranforsată cu inserţii de kevlar. Display-ul este protejat de Gorilla Glass 3 de la Corning, iar la interior există o peliculă hidrofobică pentru a proteja componentele în cazul umidităţii excesive. La capitolul software, Moto Maxx vine cu Android 4.4.4 preinstalat, în versiune nealterată, urmând să primească update la 5.0 foarte curând.

Smartphone-ul a fost confirmat momentan pentru lansare în Brazilia pe 8 noiembrie şi în Mexic spre sfârşitul lunii. Momentan nu a fost făcut un anunţ pentru Europa, însă având în vedere lansările din trecut, cu siguranţă vom primi acest telefon şi pe bătrânul continent într-o formă sau alta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult