După Apple și Samsung, Xiaomi se pregătește să anunțe primul său dispozitiv cu un corp din titan

13.02.2024
După Apple și Samsung, Xiaomi se pregătește să anunțe primul său dispozitiv cu un corp din titan

Xiaom se pregătește să lanseze primul dispozitv cu un corp din titan, anunțând lansarea modelului Xiaomi 14 Ultra la Mobile World Congress din 2024. Urmând modelul celor de la Apple și Samsung, Xiaomi promite o construcție robustă și ușoară pentru noul său vârf de gamă, scrie Android Authority.

Potrivit ultimelor rapoarte, Xiaomi 14 Ultra se va lansa cu o versiune de bază având 12GB de memorie RAM și 256GB de stocare internă, cu opțiuni ajungând la 16GB RAM și până la 1TB de spațiu de stocare. Pe lângă acestea, va fi disponibilă și o ediție specială din titan, care va veni exclusiv cu configurația de 16GB/1TB. Se pare că această ediție va avea un preț suplimentar de aproximativ 300 RON comparativ cu modelul standard.

Noul flagship va veni cu procesorul Snapdragon 8 Gen 3, va avea un stocaj rapid UFS 4.0 și până la 16GB de RAM pentru o performanță de top. Telefonul va avea certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf și va veni cu Android 14 și interfața HyperOS deja instalate.

Cu ce camera va veni noul Xiaomi 14 Ultra

Seria Xiaomi 14 impresionează și prin caracteristicile ecranului, Xiaomi 14 având un ecran de 6,36 inchi și Xiaomi 14 Pro unul de 6,73 inchi. Amândouă vor avea un display AMOLED cu o rată de reîmprospătare de 120Hz și o luminozitate maximă de 3000nits. Deși nu sunt cele mai performante ecrane de pe piață, calitatea acestora rămâne la un nivel foarte bun.

Camerele sunt, de asemenea, un atu al seriei Xiaomi 14. Cele două modele includ o cameră principală de 50 megapixeli echipată cu senzor ‘Light Hunter 900’ și lentile Leica Summilux, care promit fotografii de o calitate excepțională. Xiaomi 14 vine cu o diafragmă fixă, iar versiunea Pro cu o diafragmă variabilă. În plus, ambele modele sunt dotate cu o cameră telefoto de 50 megapixeli, o cameră ultrawide de 50 megapixeli și o cameră frontală de 32 megapixeli.

La capitolul autonomie, Xiaomi 14 vine cu o baterie de 4610mAh, iar versiunea Pro cu una de 4880mAh. Ambele modele suportă încărcare ultra-rapidă de 90W și 120W și oferă și opțiunea de încărcare wireless de 50W, plus încărcare wireless inversă de 10W.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult