După Apple și Samsung, Meizu ar putea renunța la încărcătoarele din pachetele telefoanelor

27.01.2021
După Apple și Samsung, Meizu ar putea renunța la încărcătoarele din pachetele telefoanelor

După ce Apple a luat decizia de a elimina adaptoarele de priză din cutiile smartphone-urilor, era de așteptat că și alte companii vor urma. Primele două din piață au fost chiar concurenții apropiați, precum Xiaomi și Samsung, însă în următoarea perioadă, sunt așteptate ca mai multe companii să facă trecerea la cutii mai compacte și accesorii mai puține. De exemplu, Meizu, un producător mediu de smartphone-uri din China, ar fi următorul la rând care scoate încărcătorul din pachet.

Meizu ar putea livra următoarele sale telefoane de top fără adaptor de priză

Meizu este o companie de care am mai auzit de-a lungul timpului. A avut câteva tentative de a se lansa pe piața din Europa, în timp ce prototipuri impresionante precum telefonul fără port-uri de acum câțiva ani a atras atenția tuturor. Mai puțin a fanilor, care nu au contribuit la proiectul de pe IndieGoGo cât să finanțeze proiectul să intre în producție.

Totuși, se pare că următoarea sa serie de telefoane de top, Meizu 18, va fi primul model al companiei care nu va integra și un încărcător de priză în cutie. Aceste informații vin pe baza certificărilor pe care dispozitivele Meizu 18 și 18 Pro le-au primit în China, care dezvășuie o parte dintre specificațiile acestor modele.

Vor fi echipate cu acumulatori de 4.000 mAh cu încărcare la 30W, respectiv 4.500 mAh cu încărcare la 40W, vor folosi încărcare wireless și încărcare wireless în sens invers și vor integra cartele virtuale eSIM compatibile însă doar cu rețele 4G.

Se pare că există în plan și un model Meizu 18 Max, cu încărcare la 120W, dar acasta nu va fi lansată simultan cu cele două modele standard. De altfel, acestea ar părea că vin echipate cu chipset Snapdragon 870, pe când Max va folosi Snapdragon 888.

Meizu 18 și 18 Pro sunt așteptate cândva în martie, iar 18 Max prin luna mai. Există posibilitatea ca până atunci să apară și alte telefoane pe piață care nu oferă adaptoare de priză în pachet.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult