După ce a omis Galaxy S22 FE, Samsung pare că va lansa Galaxy S23 FE în a doua parte a anului

17.02.2023
După ce a omis Galaxy S22 FE, Samsung pare că va lansa Galaxy S23 FE în a doua parte a anului

Nici Galaxy S20 FE și nici S21 FE nu impresionat prin vânzările realizate, Samsung decizând în mod prudent să renunțe la continuarea S22 FE. Netezind terenul pentru o lansare Galaxy S23 FE cu mai mult succes bun Samsung pare că va renunța în schimb la Galaxy A74, cel mai scump model din seria Galaxy A.

Oficial, Samsung a abandonat lansarea Galaxy S22 FE din pricina crizei de semiconductoare, care ar fi făcut nerentabilă vânzarea unui nou flagship de buget. Iar judecând după vânzările A74, cel mai avansat și costisitor model din seria Galaxy A bun, am putea da dreptate sud-coreenilor.

Fie că este vorba despre o supraaglomerare a ofertei Galaxy A, care a lăsat redundant modelul FE, sau poate doar ofertele prea tentante venite din partea altor producători smartphone, cert este că samsung nu a reușit să atragă acei cumpărători indeciși, cu buget prea mic pentru un model Galaxy S și pretenții prea mari pentru unul din seria A.

Aparent, Samsung a reușit să vândă peste 10 milioane de unități din Galaxy S20 FE, când se vânzările s-au prăbușit pentru Galaxy S21 FE. Încă o generație mai târziu, Galaxy A73 a obținut vânzări de numai 3 milioane de unități, iar asta fără competiție din partea unui nou model FE. Vestea bună este că Samsung nu a renunțat complet la seria de telefoane Fan Edition, ba chiar pare că pregătește o lansare Galaxy S23 FE la nivel global.

Un prim atu în favoarea lansării unui nou model Fan Edition ar putea fi chiar chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2, conturând o soluție de upgrade foarte tentantă pentru posesorii telefoanelor FE de generație mai veche. Totuși, nu poate fi exclusă nici posibilitatea ca Samsung să rămână cu chipset-ul Snapdragon 8+ Gen 1 de anul trecut, selectat din considerente de reducere a costurilor/maximizare a profiturilor. Astfel, Galaxy S23 FE ar putea debuta ca un echivalent pentru iPhone SE, oferind hardware de anul trecut într-un pachet cu design din generația actuală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult