După jack-ul de căști si senzorul de amprentă, Apple se pregătește să mai scoată ceva din iPhone

25.12.2021
După jack-ul de căști si senzorul de amprentă, Apple se pregătește să mai scoată ceva din iPhone

Până acum am primit mai multe rapoarte despre design-ul și capabilitățile iPhone 14 Pro, care ar putea fi primul smartphone Apple care renunță la notch în favoarea unui ecran perforat în partea de sus. Totuși, iPhone 15 Pro ar putea fi telefonul care împinge industria un pas mai în față, renunțând la încă o componentă importantă, Conform iPhone Blog, o publicație din Brazilia, telefonul Apple din 2023 este cel care va renunța complet la cartela SIM fizică, în favoarea eSIM.

Slot-ul pentru cartele SIM este pe cale să dispară de pe iPhone 15 Pro

Apple pregătește terenul pentru această tranziție de mai mulți ani. iPhone XS a fost prima generație care a permis utilizarea în regim Dual-SIM folosind un SIM fizic și un eSIM. De atunci, toate modelele lansate au fost echipate cu o cartelă virtuală, iar în cazul iPhone 13 și 13 Pro, poți folosi chiar două SIM-uri virtuale eSIM și unul fizic.

Se zvonește de mult faptul că Apple mai are de scos componente din iPhone, după ce a renunțat la jack-ul de căști, la senzorul de amprentă și la butonul Home. Ne-am fi așteptat ca port-ul Lightning să fie însă următorul, după ce compania a lansat în 2020 încărcătoarele magnetice MagSafe, dar se pare că vom vedea o tranziție de la cartela SIM fizică înainte de acest eveniment.

Totuși, spre diferență de jack-ul de căști, eSIM ar putea fi o tranziție cam bruscă pentru anumite piețe. Sunt țări în care operatorii nu au implementat această capabilitate, sau care nu oferă decât pe anumite planuri tarifare cartele virtuale. În acele regiuni, Apple ar putea să ofere totuși cartelă fizică. De altfel, în prezent, iPhone-urile vândute în China nu folosesc eSIM, însă vin cu un slot dublu pentru cartele, fiind singurele modele de pe piață cu dual-SIM fizic.

Dar iPhone 15 Pro nu va fi primul telefon care este livrat fără un slot de SIM fizic. Motorola RAZR a fost livrat doar cu eSIM, de exemplu. Dar faptul că Apple va face această tranziție va avea cu siguranță efecte în restul industriei, iar ceilalți producători sunt așteptați să facă la scurt timp aceeași tranziție.

Tot iPhone 15 Pro din 2023 este așteptat să fie primul model care folosește modem-urile 5G de la Apple,  în defavoarea celor de la Qualcomm pe care le regăsim în prezent pe telefoanele companiei.

sursa: iPhone Blog

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult