DxOMark desemnează iPhone X drept cel mai bun smartphone pentru fotografii, nu şi pentru filmări

08.11.2017
DxOMark desemnează iPhone X drept cel mai bun smartphone pentru fotografii, nu şi pentru filmări

iPhone X a ajuns pe piaţă de numai câteva zile, însă deja a început să atragă laudele celor mai mari voci din industrie. După ce DisplayMate a declarat că ecranul de pe noul smartphone Apple este „cel mai bun de pe piaţă”, DxOMark vine cu o altă serie de laude, însă scorul final atins de iPhone X este în continuare puţin mai mic decât în cazul lui Google Pixel 2. Cu toate acestea, scorul de 97 de puncte nu este nici pe departe dezamăgitor, fiind cu doar un punct în urma modelului de pe locul întâi.

Camerele de pe iPhone X nu sunt foarte diferite faţă de cele de pe iPhone 8 şi iPhone 8 Plus. Avem de a face în mare parte cu aceiaşi senzori, însă fiecare componentă a primit ceva în plus. Camera principală a primit încă un stabilizator de imagine, poziţionat pe camera responsabilă pentru zoom optic, în timp ce camera frontală beneficiază acum de funcţii „portret” folosind senzorul de adâncime integrat în sistemul Face ID. Având în vedere că iPhone 8 a stat o perioadă pe locul întâi în clasamentul DxOMark, era de aşteptat ca iPhone X să obţină un scor mai mare, multe dintre criticile modelului lansat în septembrie fiind transferate şi pe noul model.

În acelaşi timp, performanţa foto de pe iPhone X nu este deloc dezamăgitoare. DxOMark spune că acesta este cel mai bun smartphone pentru fotografii de pe piaţă, cu un scor de 101 puncte la acest capitol. Google Pixel 2 XL, în comparaţie, a primit un scor de 99 puncte, diferenţa fiind însă infimă. Rezultatele DxOMark au dezvăluit că iPhone X are o reproducere a culorilor în fotografii foarte bună şi captează detalii foarte bune, chiar şi atunci când este folosită camera cu zoom. În acelaşi timp, efectul „bokeh” arată „natural”, în ciuda faptului că este realizat prin software.

La capitolul video însă, iPhone X ia doar 89 de puncte, de unde şi scorul total mai mic faţă de Pixel 2. Problemele pe partea video sunt mişcarea exagerată a cadrelor atunci când utilizatorul filmează în mişcare, zgomot de imagine foarte pronunţat în condiţii de iluminare slabă şi pierderea detaliilor atunci când este filmat un subiect în mişcare în lumină slabă.

Concluzia este că iPhone X este cel mai performant iPhone de pe piaţă, în toate capitolele, şi unul dintre cele mai bine construite dispozitive disponibile acum, cu un display de top şi performanţă foto greu de întrecut. Având în vedere că vorbim despre un smartphone care costă 1.150 euro la liber, probabil că ar fi trebuit să ne aşteptăm la integrarea celor mai avansate tehnologii disponibile. Este bine însă că se confirmă faptul că produsul finit este la nivelul aşteptărilor. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult