DxOMark: Galaxy Note9 are a doua cea mai bună cameră de pe un smartphone de până acum

11.09.2018
DxOMark: Galaxy Note9 are a doua cea mai bună cameră de pe un smartphone de până acum

Galaxy Note9 este pe piaţă de câteva săptămâni deja, iar în review-ul nostru am lăudat camera acestui model drept una dintre cele mai bune de pe piaţă. În lipsa unei expertize profesionale, ochiometric, Galaxy Note9 nu oferea din punctul nostru de vedere un upgrade semnificativ faţă de Galaxy S9, însă testul DxOMark vine şi confirmă că Samsung a produs cea de-a doua cea mai bună cameră de pe un smartphone lansată vreodată.

Conform testelor publicate de DxOMark, Galaxy Note9 are o cameră evaluată la 103 puncte, acelaşi scor pe care l-a atins şi modelul HTC U12+ în urmă cu câteva luni. Acest model este un adevărat campion atunci când vine vorba de captură foto şi foarte bun când vine vorba despre înregistrări video, însă în continuare iese puţin în urma lui Huawei P20 Pro. Motivul pare să fie senzorul mult mai mare al telefonului Huawei, cât şi rezoluţia crescută a acestuia, care poate capta mai multă lumină şi oferi un nivel de detalii ridicat.

Printre avantajele camerei lui Galaxy Note9, DxOMark menţionează focalizarea rapidă, păstrarea detaliilor chiar şi la zoom digital de până la 4X, o plajă dinamică foarte mare pentru captarea tuturor zonelor dintr-un cadru, chiar dacă sunt şi porţiuni întunecate sau prea luminate, în timp ce modul portret oferă o calitate foarte bună a efectului de blur. Pe filmare, focalizarea de urmărire este foarte bună, în timp ce setările automate intră repede în efect atunci când se schimbă lumina ambientală. De asemenea, stabilizarea este foarte bună.

La capitolul dezavantaje, cei de la DxOMark au remarcat că telefonul poate calcula greşit expunerea pe modul auto, ceva ce am putut observa şi noi pe timpul testării, aceasta fiind o problemă a telefoanelor Samsung de multă vreme, în timp ce anumite aberaţii cromatice pot apărea. De asemenea, în cazul filmărilor, detaliile se pierd în lumină slabă.

Cu toate acestea, Galaxy Note9 stă pe locul doi în clasamentul DxOMark la 6 puncte în urma lui P20 Pro, la egalitate cu HTC U12+ şi cu un punct peste Huawei P20. Următoarele locuri sunt ocupate de Galaxy S9 Plus şi Xiaomi Mi 8 cu 99 puncte, Google Pixel 2 cu 98 puncte şi Apple iPhone X, Huawei Mate 10 Pro şi Xiaomi Mi MIX 2S, toate trei cu un scor de 97 puncte. Acest clasament nu va rămâne aşa pentru mult timp, însă, întrucât lansările modelelor iPhone Xs, Google Pixel 3 şi Huawei Mate 20 vor aduce cu siguranţă noi campioni la acest capitol.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult