DxOMark: Huawei Mate 40 Pro are cea mai performantă cameră de pe smartphone-uri

23.10.2020
DxOMark: Huawei Mate 40 Pro are cea mai performantă cameră de pe smartphone-uri

Ne-am obișnuit deja ca fiecare telefon Huawei nou să împingă și mai mult limitele fotografiei pe mobil. Așa că faptul că DxOMark a oferit cel mai mare scor de până acum pentru modelul Mate 40 Pro, nu este surprinzător. De altfel, diferența de performanță față de modelul P40 Pro nu este imensă, însă noul telefon pune Huawei din nou pe locul întâi în clasamentul DxOMark, peste modelul Xiaomi Mi 10 Ultra, care a stat în ultimele câteva săptămâni pe această poziție.

Huawei, din nou pe primul loc în topul celor mai performante camere de smartphone

Se pare că Huawei a reușit cu Mate 40 Pro să ofere o cameră foarte performantă și versatilă, fiind capabilă să ofere perspective largi pe camera ultra-wide, cât și zoom foarte mare, de 5x optic. Dar camera principală este cea care impresionează în mod special datorită plajei dinamice foarte largă. Astfel, fotografiile au un balans foarte bun între zonele întunecate și cele foarte luminate. Pe lângă asta, nivelul de zgomot al imaginilor este foarte scăzut, asta în primul rând datorită unui senzor foto foarte mare.

Camera lui Huawei Mate 40 Pro este și foarte bine stabilizată la filmare, conform testelor DxOMark, în timp ce modul portret face un decupaj bun și cu aspect natural. De asemenea, focalizarea, subiect problematic pentru alte modele concurente, este foarte rapidă în majoritatea situațiilor, atât pentru fotografiere, cât și pe video.

dxomark mate 40 pro

Dar asta nu este valabil pentru toate camerele. De exemplu, focalizarea pe camera cu zoom nu este întotdeauna foarte precisă. De asemenea, pe filmare, uneori telefonul subexpune mai mult decât ar trebui, rezultând în imagini prea întunecate. În cele din urmă, camera ultra-wide, oricât de performantă ar fi (aceasta este folosită și pentru filmare), nu are un câmp vizual la fel de larg precum cele ale concurenței.

Mate 40 Pro a obținut un scor record de la DxOMark

DxOMark a oferit însă un scor agregat de 136 de puncte pentru modelul Mate 40 Pro de la Huawei, cu un scor foto de 140 puncte și scor zoom de 88 puncte și un scor video de 116 puncte. Următoarele modele sub Mate 40 Pro în clasament sunt acum Xiaomi Mi 10 Ultra cu 133 puncte, Huawei P40 Pro cu 132 puncte, Xiaomi Mi 10 Pro cu 128 puncte și Vivo X50 Pro+ cu 127 puncte.

Și Mate 40 Pro nu este doar telefonul cu cea mai performantă cameră principală, ci are și cea mai performantă cameră selfie, conform testelor DxOMark, obținând un scor de 104 puncte, peste cele ale P40 Pro și ZenFone 7 (103, respectiv 101 puncte).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult