Eclipse Concept – telefonul dependent de lumină

09.06.2008
Eclipse Concept – telefonul dependent de lumină

Telefoanele concept au fost mereu remarcabile datorită aspectului, dar mai ales facilităţilor oferite. Imaginaţia nu întâmpină obstacole fizice şi nici nu cere costuri pentru dezvoltarea proiectului fictiv. Uneori însă, imaginaţia este susţinută de argumente serioase care arată că proiectul imaginar poate fi transformat în prototip şi, mai departe, în produs de serie. Aici s-ar încadra conceptul Eclipse Intuit Phone al designerului Eddie Goh, deşi look-ul său nu inspiră originalitate.

Eclipse Concept Phone

Ca design, Eclipse Concept poate fi comparat cu recent lansatul HTC Touch Pro sau chiar Sony Ericsson Xperia X1: telefon cu touchscreen şi tastatură QWERTY dezvăluită prin culisare. Ce îl face deosebit este însă modul în care bateria îşi reface forţele – prin încărcare solară. Energia este captată de spatele telefonului, realizat din materiale speciale. Eddie Goh nu a oferit prea multe detalii în acest sens, dar se pare că tehnologia este viabilă şi a fost expusă şi de către Apple.

Eclipse Concept Phone

Specificaţiile îl recomandă drept un telefon pentru amatorii de fotografii: cameră de 5 MP plus software dedicat editării şi upload-ului de poze pe Internet. Aceste aspecte nu reprezintă o noutate, ceea ce rămâne de realizat este panoul solar care se doreşte a fi mult mai performant decât actualele dispozitive de genul. El va fi capabil să atragă energie luminoasă în condiţii nu tocmai optime – nu doar soarele va fi capabil să-ţi revigoreze jucărioara ci şi lumina artificială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News