Ecran complet lipsit de reflexii şi perfect lizibil în lumina soarelui? Da, se poate!

08.07.2013
Ecran complet lipsit de reflexii şi perfect lizibil în lumina soarelui? Da, se poate!

Corning, celebrul producător al panourilor din sticlă minerală întâlnite la telefoane mobile de ultimă generaţie, a pus la punct un nou procedeu pentru tratarea suprafeţelor din sticlă, capabil să reducă drastic reflexiile care în mod normal ar face ecranul telefonului inutilizabil sub lumină solară directă.

Corning a dezvoltat un nou tip de tratament anti-reflexie aplicabil suprafeţelor din sticlă

Dacă la prima impresie am fi tentaţi să credem că în imaginea de mai sus avem un simplu panou din sticlă cu o gaură circulară dată în centru, în realitate porţiunea centrală este cât se poate de solidă, dar aproape complet non-reflectorizantă. Responsabil este un nou tip de tratament dezvoltat de companie, aplicabil suprafeţelor din sticlă.

Astfel, celebrul scut Gorilla Glass prezent deja pe 1.5 miliarde dispozitive smartphone din lumea întreagă, printre care şi telefoanele din seria iPhone, vă fi cunoscut în curând şi pentru altceva decât rezistenţa la urme de zgârieturi şi lovire. Transformate în filtre eficiente anti-reflexie, noua generaţie de panouri Gorilla Glass vor face ca ecranul telefonului să fie uşor lizibil chiar şi sub lumină solară directă, presupunând desigur că şi luminozitatea imaginii este la un nivel suficient.

Corning a dezvoltat un nou tip de sticlă, cu proprietăţi antibacteriene

Potrivit lui Jeff Evenson, preşedintele Corning, utilizatorii preocupaţi de curăţenie şi clienţii din domeniul medical vor putea încerca în curând şi dispozitive acoperite cu un nou tip de sticlă antibacteriană, capabile să se auto-dezinfecteze omorând aproape în totalitate viruşii şi microbii ajunşi pe suprafeţele din sticlă. Potrivit aceluiaşi Jeff Evenson, carcasa unui smartphone obişnuit poate conţine chiar mai mult microbi decât capacul de la toaletă, astfel că introducerea unor materiale cu proprietăţi antibacteriene în construcţia telefoanelor mobile este cel puţin bine venită.

Din păcate în prezentarea ţinută la MIT Technology Review Mobile Summit, Evenson a omis să precizeze data la care compania pe care o conduce va începe să colaboreze efectiv cu producătorii hardware pentru realizarea primelor dispozitive cu ecrane antibacteriene şi non-reflectorizante.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult