Ecranul lui Sony Xperia Sola funcţionează cu mănuşi

14.03.2012
Ecranul lui Sony Xperia Sola funcţionează cu mănuşi

Sony Xperia Sola a fost anunţat ieri însă una din cele mai importante facilităţi ale sale a fost trecută cu vederea. Din perspectiva specificaţiilor, telefonul nu reuşeşte să iasă în evidenţă. Ecranul are o diagonală şi o rezoluţie relativ comună, iar motorizarea este mainstream. Sony vorbeşte însă este o tehnologie numită „floating touch”. Ecranul nu numai că detectează degetul atunci când este deasupra sa, la o distanţă mică, dar şi acceptă navigarea când utilizatorul poartă mănuşi.

Sony Xperia Sola, cu floating touch

De când a apărut primul iPhone, care a popularizat ecranele capacitive, utilizatorii s-au confruntat cu o problemă: nu puteau folosi telefonul când purtau mănuşi. Sarcina electrostatică a degetului nu era detectată de ecran atunci când la mijloc se afla un material textil. Aşa au apărut mănuşile cu fire metalice integrate în ţesătură în dreptul degetelor. Ecranul Reality Display al lui Sony Xperia Sola funcţionează şi fără aşa ceva. Mai jos găsiţi un clip care demonstrează asta.

În clip este menţionat faptul că browser-ul lui Sony Xperia Sola foloseşte funcţia de recunoaştere a poziţiei degetului deasupra ecranului. Atunci când degetul se află deasupra unui link, browser-ul preîncarcă acea pagină. Sony Xperia Sola este aştepta în Q2 2012.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News