Ecranul OLED al telefonului Galaxy S6, mai bun decât cel de pe Note 4 şi iPhone 6, spun experţii DisplayMate

Ecranul OLED al telefonului Galaxy S6, mai bun decât cel de pe Note 4 şi iPhone 6, spun experţii DisplayMate

Aşteptat pe rafturile magazinelor nu mai târziu de luna viitoare, cele două versiuni Samsung Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge promit să ofere un adevărat răsfăţ pentru privire, ecranul cu tehnologie OLED folosit de acestea fiind cel mai bun realizat de Samsung până acum. Afirmaţia este întărită de testele experţilor DisplayMate, plasând ambele variante Galaxy S6 în faţa modelului Galaxy Note 4, cât şi a rivalului iPhone 6.

Ecranul OLED al telefonului Galaxy S6, mai bun decât cel de pe Note 4, spun experţii DisplayMate

Realizare demnă de laude, Samsung a îngrămădit pe ecranul de 5.1˝ folosit pentru seria Galaxy S6 aproape 3.7 milioane de pixeli, corespunzător rezoluţiei 2560×1440 pixeli, redată folosind densitate 557 ppi, superioară celei de 518 ppi oferită de ecranul modelului Galaxy Note 4, respectiv 432 ppi la predecesorul Galaxy S5. În timp ce creşterea densităţii de afişare are unele beneficii, în sensul îmbunătăţirii clarităţii imaginii, nu acesta este adevăratul motiv pentru care ecranul instalat pe telefoanele din seria Galaxy S6 este superior oricărui alt competitor.

DisplayMate apreciază noul ecran ca având cea mai bună reprezentare a culorilor, acurateţea sa depăşind orice altă soluţie pentru consum de pe piaţă. Mai mult decât atât, recomandarea se păstrează pentru toate cele patru moduri de afişare suportate. Modul Adaptiv Display este însă apreciat pentru nivelul crescut de saturaţie a culorii, ajustat pentru a compensa culorile şterse apărute în pozele obţinute sub lumină ambiantă puternică.

Samsung Galaxy Note 4

Relevant pentru folosirea în spaţii bine iluminate, Galaxy S6 a demonstrat cel mai înalt nivel de contrast şi luminozitate dintre modelele testate până acum. Merită menţionat că reglajele manuale pentru luminozitate permit ajustarea doar până la o putere maximă de 432 cd/m2, rezultând un punctaj pentru contrast între 72 şi 97. Deja un record, punctajul creşte însă la 118 -170 dacă lăsăm telefonul mobil să ajusteze automat luminozitatea ecranului folosind senzorul pentru lumină ambiantă. În acest caz, luminozitatea maximă obţinută atinge impresionanta valoare de 784 cd/m2.

În ce priveşte consumul de energie, eficienţa ecranului a fost îmbunătăţită cu 20% la modelul Galaxy S6, comparat cu predecesorul Galaxy S5, iar asta în ciuda folosirii unei rezoluţii de afişare aproape dublă.

Apple iPhone 6

Comparat cu rivalul iPhone 6, Galaxy S6 este avantajat în mod categoric de rezoluţia superioară folosită pentru afişare, telefonul Apple adjudecând doar un mic avantaj în privinţa luminozităţii maxime, obţinut doar prin ajustarea manuală a reglajelor pentru afişare. Acestea fiind spuse, DisplayMate departajează ecranul LCD folosit pentru iPhone 6 de cel OLED folosit pentru modelul Galaxy S6, atribuind celui dintâi titlul de cel mai bun ecran pentru categoria din care face parte. La final, experţii DisplayMate consideră ecranele OLED drept superioare celor LCD, reprezentând noul trend de urmat pentru viitoarele generaţii de dispozitive mobile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult